Egyéb kategória

Horoszkóp – Mire vágytok igazán? A Mars megmutatja

A Mars 2016-ban kiemelt szerepet kap az asztrológusok körében, nemcsak azért, mert a Mars éve van, hanem a Mars bolygó haladása nagyobb figyelmet kap látszólagos hátráló mozgása miatt, mint a korábbi évben.
vous - 2016.05.24.
Horoszkóp – Mire vágytok igazán? A Mars megmutatja

A Mars idén a szokottnál is több időt tölt el a Nyilas és a Skorpió jegyekben, ezért a Mars által képviselt analógiák (szexuális energia, szenvedély, túlélési ösztön, cselekvőerő, motiváció, küzdeni akarás, feszültség, önérvényesítő képesség stb.) nagyobb odafigyelést igényelnek. A Mars a mozgatórugója a vágyainknak. Ha nincs vágy, nincs cél.

A Mars jegybeli elhelyezkedése születési képletünkben azt mutatja meg, hogy energiánkat min keresztül tudjuk a leghatékonyabban kifejezni.

Mindent a Marsról!

A Mars jele: ♂

A saját horoszkópotokat és a Mars elhelyezkedését megnézni itt tudjátok az alábbi születésihoroszkóp-kalkulátor segítségével. A Mars az ösztöni erőnkről és természetesen a gyengeségünk 12 megnyilvánulásáról mesél. Egyetlen Mars (harcos) sem erősebb vagy gyengébb, jobb vagy rosszabb a másiknál. Röviden vegyük sorra őket:

Kos Mars

Vágy a saját akarat kinyilvánítására, és az iránt, hogy az élet minden területén (szerelem, munka) mozgalmas életet élhessen.

Tipp: Nem árt néha, ha kissé visszafogod lelkesedésedet, és elővigyázatosabb vagy, nehogy teljes összeomlás érjen valamely területen. (Hasonló, ha a Mars az 1. házban van.)

Bika Mars

Vágy lazítani, élvezni az életet, anyagi biztonságot.

Tipp: Elszántabb és szívósabb lehetsz, mint kéne. Engedd, hadd történjenek lazábban életed eseményei – mind a magánéletben, mind a munkahelyeden. (Mars/Vénusz fényszög vagy Mars a 2. házban.)

Ikrek Mars

Vágy mindent kipróbálni, az ötleteket megvalósítani, tudásra szert tenni.

Tipp: Legyen mindig stratégiád, amit követsz! Tűzz magad elé egyszerű célokat, és próbálj meg mindent befejezni, amibe belekezdtél! (Mars/Merkúr fényszög vagy Mars a 3. házban.)

Rák Mars

Vágy a családra, a szoros kötelékekre.

Tipp: Becsüld jobban magad! Ne vegyél mindent annyira a szívedre, és bízzál jobban az emberekben – legfőképpen saját magadban! (Mars/Hold fényszögek vagy Mars a 4. házban.)

Oroszlán Mars

Forrás:
iStock

Vágy az élet élvezésére, habzsolására, a vezetésre, és hogy nagyra értékeljék az egyéniséged.

Tipp: Szakíts időt arra, hogy megízleled, amit az élet neked ajándékozott, s próbálj meg kevesebbet törődni mások véleményével. (Mars/Nap fényszög vagy Mars az 5. házban.)

Szűz Mars

Vágy a rendszerre, a jó egészségre, az elmés, gyakorlatias tettek véghezvitelére. Túlságosan leragadhatsz a jelentéktelen részleteknél, és feleslegesen izgatod magad miattuk.

Tipp: Élj meg minden pillanatot, és időnként engedd magadnak, hogy egy kicsit önző légy. (Mars/Merkúr fényszög vagy Mars a 6. házban.)

Mérleg Mars

Vágy a partnerkapcsolatokra, a kiegyensúlyozott életre. Energiáját leginkább embereken keresztül és által képes kifejezni.

Tipp: Vizsgáld meg az életedet, és döntsd el, mire van igazán szükséged, azután szerezd is meg. (Mars/Vénusz fényszög vagy Mars a 7. házban.)

Skorpió Mars

Vágy a hatalomra, a nyomozásra, az ellenőrzésre, a szenvedélyre.

Tipp: Amikor megszállott és változékony vagy – használd ki úgy, hogy ne ellened dolgozzanak a negatív energiák, hanem átfordítva pozitívba, a javadat szolgálják. Bármely nagy energiát igénylő munka jót tesz. (Mars/Plútó fényszög vagy Mars a 8. házban.)

Mit hoz 2016, a Mars éve? – Nem szabad félni a jövőtől!

A Skorpiók, a Nyilasok és a Halak életét befolyásolják a legerősebben a 2016-os energiák, de a Szűz jegyűek is erőteljesen érintettek lesznek. Állandóságra nem, ellenben sok változásra számíthatunk. S hogy mit is jelent ez pontosan? Ide kattintva megtudhatjátok!

Nyilas Mars

Vágy véghezvinni az elképzeléseket.

Tipp: Lassíts egy kicsit – ne úgy tekints az élet dolgaira, hogy mindent vagy semmit! Még többet hozhatsz ki mindabból, amibe belekezdtél, ha időt hagysz arra, hogy tényleg megízleld, és ha a kiszemelt utat végig is járod. (Mars/Jupiter fényszög vagy Mars a 9. házban.)

Bak Mars

Vágy a tekintély megszerzésére, a világi ambíciókra, közéleti szerepre.

Tipp: A határ a csillagos ég – feltéve, ha nyíltan fordulsz minden kínálkozó lehetőség felé, és arra használod fel, amire valók. Ne várj túl sokat másoktól – nézd el a társadnak és a barátaidnak, hogy esendő emberek, nem tökéletesek. (Mars/Szaturnusz fényszög vagy Mars a 10. házban.)

Vízöntő Mars

Vágy barátságokra, zsenialitásra, újításra, elérhetetlenné válásra. A szexhez való viszony itt inkább kísérletező, mintsem érzelmes.

Tipp: Még többet hozhatsz ki baráti és társkapcsolataidból, ha jobban megérted, milyen hatással vagy a környezetedre. (Mars/Uránusz fényszög vagy Mars a 11. házban.)

Halak Mars

Vágy spirituális harcossá válni, szembenézni a világ szenvedéseivel. Hajlamos vagy letagadni a haragodat, emiatt rózsaszínben látod az életet.

Tipp: Megérzéseidet horgonyozd le a mindennapok valóságába. A meditáció, az úszás és a tánc megnyugtat, helyreállítja lelki békédet. (Mars/Neptunusz fényszög vagy Mars a 12. házban.)

Éves horoszkóp 2016

Mindannyian szeretnénk tudni, mit hoz a jövő. Az Ikreknek, a Szüzeknek, a Nyilasoknak és a Halaknak nagy, sorsszerű eseményeket és értékrendbeli változásokat hoz a 2016-os év. Az év dinamikusan indul, majd április 17. és június 30. között a Mars lassabb tempót fog diktálni, amit a Kosok, a Nyilasok és a Skorpiók fognak erőteljesebben megérezni. A VOUS-n megjelent éves horoszkópot ide kattintva olvashatjátok!

Tekintve, hogy az asztrológia egy igen komoly és összetett tudásra épül, amely nem foglalható össze néhány cikkben, sem könyvben, az alább ismertetett leírások csak általános érvényűek. Az asztrológia bonyolultsága miatt annak, akit a téma mélyebben foglalkoztat, érdemes felkeresnie egy asztrológust, vagy mélyebben tanulmányozni az asztrológiai alapelveket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.