Egyéb kategória

5 szépségtermék, amit avokádóval is helyettesíthettek

Az avokádóról mindenkinek azonnal az evés jut eszébe. Pedig akár hiszitek, akár nem, az avokádó olyan multifunkcionális zöldség, hogy még bizonyos szépségápolási termékeket is helyettesíthettek vele. Lássuk!
vous - 2016.05.22.
5 szépségtermék, amit avokádóval is helyettesíthettek

Az avokádó valószínűleg a világ egyik legjobb étele. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az isteni guacamole vagy csak a sima avokádókrém pirítóson reggeliként. Arra viszont bizonyára ti sem gondoltatok még, hogy az avokádó nemcsak evésre jó, hanem különböző szépségtermékeket is lehet helyettesíteni vele. Hogy micsoda?! A Purewow segítségével mutatjuk is!

1. Arc- és testmaszk

Persze jó, ha adunk hozzá egy kis mézet, tojásfehérjét vagy joghurtot, de az egyszerűség kedvéért itt van egy könnyen megjegyezhető recept. Vegyetek egy érett avokádót, pürésítsétek össze, és kenjétek az arcotokra és a testetekre. Hagyjátok rajta 15 percig, majd öblítsétek le a zuhany alatt. Heti egyszer ismételjétek meg, higgyétek el, ennél rugalmasabb soha nem lesz a bőrötök.

2. Hajmaszk

Ismét csak egy maszkról beszélünk, de ezúttal az érett avokádóhoz adjátok hozzá egy fél citrom levét és egy kis olívaolajat. Kenjétek fel száraz hajra, majd tekerjétek körbe egy törölközővel. 20 perc pihentetés után mossátok le. Heti egyszeri ismétléssel hihetetlenül lágy hajatok lesz!

3. Szemkörnyékápoló

A szemkörnyékápoló szérumok fő összetevője a C-vitamin, úgyhogy nem túl meglepő, hogy egy szelet avokádó a szem alatt csupán 15 perc alatt is csodákat művel. Nemcsak a ráncok halványodnak, de a puffadást is csökkenti.

4. Radír minden esetre

Újra mixelünk lányok! Egy tálban keverjünk össze megint egy érett avokádót, most durva szemű sóval. Ezzel a keverékkel dörzsöljük a bőrt 2-3 percig, majd mossuk le. Nemcsak hidratál, de az elhalt hámsejteket is eltünteti.

5. Leégés ellen

Lassan itt a nyár és a vörösen égő bőrfelületek ideje is. Ha ti is egy kicsit tovább maradtatok a napon, rakjatok hideg avokádópürét a leégett részre. Szükség szerint ismételjétek meg, egészen addig, amíg a bőr le nem nyugszik teljesen. És legközelebb használjatok napfényvédő krémet, jó?

Gondoltátok volna, hogy ilyen sokoldalúan felhasználható az avokádó?

Ajánlott cikkek