Egyéb kategória

5 trend, amiért most kell megrohamozni a boltokat – ezek a kötelező nyári darabok!

Habár az időjárás igyekszik az ellenkezőjét bebizonyítani, igenis nyakunkon a nyár. A boltokat kezdik ellepni a lengébbnél lengébb nyári ruhák. S hogy mire lesz szükségetek? Eláruljuk! Ezúttal 5 szupertrendi darabot hoztam, amit idén nyáron érdemes lesz beszereznetek. Nyaka Dóri, a VOUS stylistja pedig megsúgja, melyik fazont kinek érdemes leakasztania a vállfáról!
vous - 2016.05.15.
5 trend, amiért most kell megrohamozni a boltokat – ezek a kötelező nyári darabok!

Nyaka Dóri, a VOUS stylistja

Varrónő édesanya mellett, mióta az eszemet tudom, stylist szeretnék lenni. Fél évig éltem Londonban, rájöttem, hogy nekem ezt kell csinálnom. Főállásban 2014 eleje óta dolgozom stylistként. A Sanoma Média Akadémián sajátítottam el a szakma rejtelmeit, dolgoztam a Nők Lapjával, az angol Evolve magazinnal és a Dolly by Le Petit Tom Hungaryval. A Norie Teamet és a Szépítőket erősítem stylistként, és ezek mellett különféle projektekbe hívnak dolgozni. Öltözködéssel kapcsolatos tippjeimért kövessétek a Facebook-oldalamat.

Fodrokat mindenkinek!

Nem kell ahhoz sem megrögzött romantikusnak, sem tízéves kislánynak lennetek, hogy fodros darabokat válasszatok. A legtöbb ember ugyanis ahogy meglát egy ilyen elemekkel díszített felsőt, fél, hogy gyerekes vagy túlontúl romantikus lesz az összhatás, pedig a kulcs a ti kezetekben van. Minden egy drámai kiegészítőn vagy egy hangsúlyos cipőn múlik. Ráadásul a jó hír: idén tovább hódít a kényelmesen nőies divat, így akár egy fodros ruhához is bátran választhattok tornacipőt és félretehetitek a magas sarkút. Így máris jobban hangzik, ugye?

Akinek ajánlott: Mindenkinek, aki szereti a romantikus stílust, de leginkább azoknak a lányoknak, akiket kicsit fiús testalkattal, netán kisebb mellbőséggel áldott meg a sors. Bátran nyúljatok a fodrokhoz, ezek a formák ugyanis nőies alakot kölcsönözhetnek nektek!

Újra hódít a rakott szoknya

1. H&M, 2. Mango, 3. Zara, 4. Mango, 5. Mango

1. H&M, 2. Mango, 3. Zara, 4. Mango, 5. Mango

A rakott szoknya, más néven pliszírozott szoknya két évvel ezelőtt újra nagy sikert aratott, majd egy évre visszavonult. Idén azonban örülhetnek azok, akik a pliszírozott fazon elegáns hatásáért rajonganak: a rakott darabok újra visszaköszönnek a boltok polcairól. A méretek és a színek kavalkádjában csak győzzétek majd kiválasztani a kedvetekre valót. Ami azonban biztos: egy klasszikus feketével vagy a visszafogott nude és pasztellárnyalatokkal nem lőhettek mellé. Viseljétek fehér inggel, statement ékszerekkel, de akár vagány mintás felsővel és tornacipővel is!

Akinek ajánlott: Rakott szoknyát bátran választhat mindenki, de érdemes a hosszára odafigyelni. Míg a hosszú, vékony lábú lányok választhatnak rövid vagy akár hosszú szabásút is, addig az erősebb testalkatú, vastagabb combbal rendelkezők jobb, ha a térd alatti fazont választják.

Jöhetnek a hangsúlyos fülbevalók!

1. Mango, 2. H&M, 3. Promod, 4. Mango

1. Mango, 2. H&M, 3. Promod, 4. Mango

Az elmúlt években hipergyors sebességgel érkezett a köztudatba a statement nyaklánc a divat száguldó vonatán, majd évekig hódítottak is a hangsúlyos darabok. Ez idő alatt a fülbevalókat visszafogottan válogattuk meg: közkedvelt darabok voltak a minimál stílusú, kisméretű fülbevalók. Jelentem: ennek a diszkréciónak ezennel vége! Habár a nyakláncok továbbra is ott lógnak a boltok falain, tavasz óta szivárognak be melléjük a statement fülbevalók is. Tökéletes választás lehet egy-egy eltúlzott méretű, színű vagy stílusú fülbevaló a legegyszerűbb felsőkhöz, fehér ingekhez vagy feltűzött frizurákhoz.

Akinek ajánlott: A bubihajtól kezdve egészen a rövid, fiús fazonnal rendelkező lányok azok, akik mindenképp szerezzenek be egy-egy statement fülbevalót! Emellett az ovális arcúak is választhatják ezt az ékszert, hiszen ti vagytok azok, akiknek szinte bármilyen fülbevaló jól áll. Érdemes odafigyelni arra, hogy leginkább azoknak a lányoknak áll jól, akiknek kicsit fülei vannak, így az ékszerek gyönyörűen a fejhez simulnak.

1. Zara, 2. Mango, 3. H&M,  4. H&M, 5. Mango

1. Zara, 2. Mango, 3. H&M, 4. H&M, 5. Mango

Nemcsak a nagy fülbevalók, de a bokaláncok is hódítanak

Ha a statement fülbevalókat nem érzitek hozzátok illőnek, szuper hírünk van: rég elfeledett kedvenceink, a bokaláncok is visszatérnek idén nyáron. Mielőtt a szívetekhez kapnátok, megnyugodhattok, a ’90-es évek trendje megújultan, 2.0-s verzióban tér vissza közénk. Kíváncsiak vagytok hogyan? Ide kattintva Emcsi elárulja!

Pántok, pántok mindenhol

Továbbra is szupertrendi daraboknak minősülnek a sokpántos gladiátorszandálok. A népszerűségük oka nem meglepő: hihetetlenül vagány és feltűnő lábbelik ezek, így garantált a sikere annak, aki egy gladiátorszandált választ. Az idei trend akkor is kedvez, ha a vad, gladiátor stílus távol áll tőletek, ugyanis a sokpántos szandálok is beférkőznek a polcokra, így számos különböző szín és fazon közül választhattok.

Akinek ajánlott: Vékony lábfejjel és vádlival rendelkező lányoknak ajánlott, különben a gladiátor fazon ráerősít a lábakra! Itt előny a szép, egyenes láb, hiszen akiknek bokában görbül a lába, még jobban kiemeli a görbületet. Magas sarkú fazonban előnyös a rövid lábú lányoknak, mert hosszítja a lábukat!

Vállra fel!

1. Mango, 2. Zara, 3. Deichmann 4. Pull&Bear, 5. H&M

1. Mango, 2. Zara, 3. Deichmann 4. Pull&Bear, 5. H&M

A táskákat illetően több kiemelkedő darab is hódít idén nyáron: a laza gymbagtől kezdve, a hátizsákon át egészen a láncpántos válltáskákig válogathatnak a táskarajongók. A láncos válltáskák egy kifinomult, klasszikus fazont tükröznek, idén azonban különleges formában térnek vissza. Habár az alapdarab egy szögletes formát kívánna meg, a boltok polcain különböző fazonok közül választhattok, ráadásul a legkülönfélébb díszekkel.

Akinek ajánlott: A kicsi táskákat leginkább alkalmanként érdemes viselni, olyankor természetesen mindenkihez illik. Ha viszont hétköznap is ilyennel szeretnénk utcára menni, válasszunk testalkathoz illő fazont: a kicsi, kerek szabású táskák a kistestű, törékeny lányoknak állnak a legjobban, míg a szélesebb testűeknek érdemes téglalap alakú fazont választaniuk.

1. Zara, 2. Promod, 3. H&M, 4. Mango, 5. H&M

1. Zara, 2. Promod, 3. H&M, 4. Mango, 5. H&M

Néhány rajzzal könnyítsétek meg a vásárlást!

Valljuk be: nem egyszerű megtalálni az adottságainkhoz illő ruhadarabokat, még akkor sem, ha tisztában vagyunk azzal, pontosan milyen testalkatunk is van. Azonban Cséfalvay Fanny, a VOUS divatillusztrátorának szuper rajza segítségével végre könnyen megtalálhatjátok azt a fazont, ami úgy áll majd rajtatok, mintha rátok öntötték volna. Ide kattintva nézzétek meg és shoppingra fel!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.