Egyéb kategória

Meleg rögbijátékosok fantasztikus fotókkal rombolják le a sztereotípiákat

Nem könnyű melegnek lenni. Amíg a Föld kerek... mindig lesznek gyűlölködő emberek. Ha egy elismert sportoló, ráadásul egy igazán kemény, férfisportban jeleskedő pasi meleg, az hatalmas támadási felület lehet. Dél-Afrikában a rögbi különösen fontos sport, már-már hagyomány és úgy maga a mindenség. Most mégis meleg rögbijátékosok álltak kamera elé, hogy egy vicces fotósorozattal rombolják le a meleg pasikkal kapcsolatos sztereotípiákat.
vous - 2016.05.13.
Meleg rögbijátékosok fantasztikus fotókkal rombolják le a sztereotípiákat

Sajnos Dél-Afrikában még valami nagy hagyomány: a LMBT-társadalmat ért támadások. Bár az országban készülőben van egy törvényjavaslat, ami a homoszexuális, biszexuális és transznemű emberek elleni erőszak büntetését szigorúan szabályozná, a beiktatás lassú, és lehet, ez sem lesz elrettentő hatású a bántalmazásokra.

Egy dél-afrikai rögbicsapat, a Jozi Cats, meleg férfiakból áll, akikhez bárki csatlakozhat, akár szolidaritásból is. A csapat legnagyobb álma, hogy elindulhassanak az LMBT-olimpián, de ehhez még nincsenek elegen. A „Cicák” úgy döntöttek, egy különleges fotósorozattal ledöntik a meleg férfiakhoz társított sztereotípiákat.

Mi csak pár meleg pasi vagyunk, akik imádják a sportot.

– nyilatkozta az Upworthynek csapat egyik játékosa, Chris Verrijdt.

„Nem számít, hogyan lát téged a Világ…”

„…vagy te hogyan látod magad…”

„…biztonságos és barátságok terek léteznek”

„Sok ember létezik, aki támogat, és tisztel, legyél bármilyen”

Ajánlott cikkek