Egyéb kategória

Meleg rögbijátékosok fantasztikus fotókkal rombolják le a sztereotípiákat

Nem könnyű melegnek lenni. Amíg a Föld kerek... mindig lesznek gyűlölködő emberek. Ha egy elismert sportoló, ráadásul egy igazán kemény, férfisportban jeleskedő pasi meleg, az hatalmas támadási felület lehet. Dél-Afrikában a rögbi különösen fontos sport, már-már hagyomány és úgy maga a mindenség. Most mégis meleg rögbijátékosok álltak kamera elé, hogy egy vicces fotósorozattal rombolják le a meleg pasikkal kapcsolatos sztereotípiákat.
vous - 2016.05.13.
Meleg rögbijátékosok fantasztikus fotókkal rombolják le a sztereotípiákat

Sajnos Dél-Afrikában még valami nagy hagyomány: a LMBT-társadalmat ért támadások. Bár az országban készülőben van egy törvényjavaslat, ami a homoszexuális, biszexuális és transznemű emberek elleni erőszak büntetését szigorúan szabályozná, a beiktatás lassú, és lehet, ez sem lesz elrettentő hatású a bántalmazásokra.

Egy dél-afrikai rögbicsapat, a Jozi Cats, meleg férfiakból áll, akikhez bárki csatlakozhat, akár szolidaritásból is. A csapat legnagyobb álma, hogy elindulhassanak az LMBT-olimpián, de ehhez még nincsenek elegen. A „Cicák” úgy döntöttek, egy különleges fotósorozattal ledöntik a meleg férfiakhoz társított sztereotípiákat.

Mi csak pár meleg pasi vagyunk, akik imádják a sportot.

– nyilatkozta az Upworthynek csapat egyik játékosa, Chris Verrijdt.

“Nem számít, hogyan lát téged a Világ…”

„…vagy te hogyan látod magad…”

„…biztonságos és barátságok terek léteznek”

„Sok ember létezik, aki támogat, és tisztel, legyél bármilyen”

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.