Egyéb kategória

10 érdekesség a gasztronómia pápájáról, Paul Bocuse-ről

A világ egyik leghíresebb séfje, aki teljességgel felforgatta, újraértelmezte és megújította a gasztronómiát az elmúlt évtizedekben, hihetetlen lendületet adott a fejlődésnek, pedig sosem volt világmegváltó: mindig a klasszikusokhoz nyúlt vissza. Paul Bocuse-t a gasztronómia pápájaként tisztelik.
vous - 2016.05.10.
10 érdekesség a gasztronómia pápájáról, Paul Bocuse-ről

1. Idén 90 éves a mester, aki 1926. február 11-én született, és Gault et Millau szerint a gasztronómia pápája, de tény, hogy 1965 óta folyamatosan birtokolja a 3 Michelin-csillagot nem is egy éttermével.

2. Néhány éve Parkinson-kórban szenved, de ma is éberen felügyeli az általa 1987-ben elindított gasztronómiai versenyt.

Ha még több érdekességre vagytok kíváncsiak Paul Bocuse-ről, kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
www.bocuse.fr
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.