Egyéb kategória

Megvan, mit jelképez a pipa a Nike logójában!

Gondolkoztatok valaha azon, hogy mit jelenthet egy logó? Vagy eddig nem is tudtátok, hogy van jelentésük? Pedig van. A Nike pipája, az Adidas vonalai és a Reebok logója is egyedi, izgalmas jelentéssel bír.

vous - 2016.04.29.
Megvan, mit jelképez a pipa a Nike logójában!

Most a legmenőbb sportmárkák logóinak a jelentését hoztuk el nektek a Huffington Post segítségével. Nézzük, hogy mit jelentenek a Nike, az Adidas és a Reebok logói!

1. Nike

Ha azt hittétek, a „Just do it!” szlogen és a pipa egyet jelent, akkor tévedtetek. A pipa a fénysebességet jelképezi, hogy fussatok olyan gyorsan, hogy elérjétek azt!

Objektum doboz

Objektum doboz

2. Adidas

A három csíkról szinte mindenki felismeri ezt a márkát. De azt csak kevesen tudják, hogy mit jelentenek. A csíkok egy hegyet jelképeznek, ami arra utal, hogy az előttünk álló nehézségek legyőzhetők.

Objektum doboz

Objektum doboz

Két fivér viszályának köszönhetjük az Adidast és a Pumát

„Kapcsolatuk az 1943-as bombázások ideje alatt romlott meg végleg. Egy mondat miatt évtizedes viszály vette kezdetét” – szól a Dassler fivérek története, akiknek a világ két legnagyobb sportmárkáját köszönhetjük. A különleges viszályukról ide kattintva olvashattok.

3. Reebok

A márka új, delta alakú logója három részből épül fel, hogy kifejezze a változások három fő területét, amit a sport okoz. Az egyik a fizikai, a másik a lelki, a harmadik a társas kapcsolatok változására utal.

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.