Egyéb kategória

Megvan, mit jelképez a pipa a Nike logójában!

Gondolkoztatok valaha azon, hogy mit jelenthet egy logó? Vagy eddig nem is tudtátok, hogy van jelentésük? Pedig van. A Nike pipája, az Adidas vonalai és a Reebok logója is egyedi, izgalmas jelentéssel bír.

vous - 2016.04.29.
Megvan, mit jelképez a pipa a Nike logójában!

Most a legmenőbb sportmárkák logóinak a jelentését hoztuk el nektek a Huffington Post segítségével. Nézzük, hogy mit jelentenek a Nike, az Adidas és a Reebok logói!

1. Nike

Ha azt hittétek, a „Just do it!” szlogen és a pipa egyet jelent, akkor tévedtetek. A pipa a fénysebességet jelképezi, hogy fussatok olyan gyorsan, hogy elérjétek azt!

Objektum doboz

Objektum doboz

2. Adidas

A három csíkról szinte mindenki felismeri ezt a márkát. De azt csak kevesen tudják, hogy mit jelentenek. A csíkok egy hegyet jelképeznek, ami arra utal, hogy az előttünk álló nehézségek legyőzhetők.

Objektum doboz

Objektum doboz

Két fivér viszályának köszönhetjük az Adidast és a Pumát

„Kapcsolatuk az 1943-as bombázások ideje alatt romlott meg végleg. Egy mondat miatt évtizedes viszály vette kezdetét” – szól a Dassler fivérek története, akiknek a világ két legnagyobb sportmárkáját köszönhetjük. A különleges viszályukról ide kattintva olvashattok.

3. Reebok

A márka új, delta alakú logója három részből épül fel, hogy kifejezze a változások három fő területét, amit a sport okoz. Az egyik a fizikai, a másik a lelki, a harmadik a társas kapcsolatok változására utal.

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek