Egyéb kategória

A férfiak is menstruálnak, és így tudjátok segíteni őket!

Na, lányok, arról már nagyon sokat beszéltünk, hogy milyen számunkra a menstruáció, de most kiderült, hogy a férfiak is átérzik ezeket a tüneteket. Jó, nem pontosan úgy, ahogy mi. De abban bizonyára egyetértetek, hogy a pasiknak is van olyan időszakuk, amikor egyszerűen kiállhatatlanok. Így a következőkben elárulom nektek, hogyan tudjátok minél hatékonyabban segíteni őket.
vous - 2016.04.28.
A férfiak is menstruálnak, és így tudjátok segíteni őket!

Bizony a férfiakat is utolérte a végzet, pontosabban a PMS (a premenstruációs szindróma). Ez egy valódi állapot, a férfiak közel negyede minden hónapban megtapasztalja kellemetlen hatásait – írja a Women’s Health. Ugyanúgy, ahogy a nőknél, a férfiak hormonjai is időről időre ingadoznak. Ezért van az, hogy egyszer nem érdekli semmi, a másik pillanatban meg már az is idegesíti, hogy vizes a törölközője. Vagy hogy megint mindenhol hajszálat talál. Pedig ez nem is olyan nagy dolog, ugye, csajok? Ám mik is állhatnak konkrétan a „férfimenstruáció” hátterében, és hogy segítsük őket át ezen a számunkra jól ismert időszakon? Most elmondom!

Forrás:
www.pexels.com

Jó lenne egy kis napsütés. A legtöbb ember szomorú, ha kint rossz idő van, de ez azért most kicsit többet rejt. A rossz idő hatására a férfiak ingerlékenyebbek és agresszívabbak lehetnek, mert csökken ilyenkor a tesztoszteronszintjük. A férfihormon alacsony szintje pedig képes felborítani a lelki egyensúlyt, ezért növekedik meg náluk az irracionális kitörések (a.k.a.: hisztik) száma az ilyen napokon.

Elkezd diétázni. Az alacsony szerotoninszint, amely szabályozza az étvágyat, sajnos ilyenkor átfordul egyfajta sanyargatásba, és minden vágyuk ilyenkor a pasiknak, hogy paleo és gluténmentes étkezési tervet készítsenek. Azonban ezek a diéták tovább csökkentik a szerotoninszintet, amitől még inkább éhesek és nyűgösek lesznek.

Forrás:
www.pexels.com

Újabb drága holmit vett. Ebben a hónapban már a harmadik drága cuccát vette meg magának, és mintha nem bírna leállni. Tudniillik minél magasabb valakinek a stressz-szintje, annál alacsonyabb a tesztoszteronszintje. Ez pedig szorongáshoz vezethet, és azt érezhetik, mintha elveszítették volna a kontrollt az irányítás felett. A megoldásuk erre nem más, mint a nagybevásárlás, mellyel újra azt érezhetik, hogy övék a hatalom (közben meg nem is).

És íme a megoldás! Ha valamit furcsállotok a viselkedésében, azt ne azonnal tegyétek szóvá. Várjatok ki egy csendes pillanatot, és nyugodt körülmények között beszéljétek meg, miért viselkedik olyan impulzívan. Ha bevallja, hogy tényleg túlzásba vitt valamit, akkor ne vágjátok azonnal a fejéhez, hanem csak hallgassátok meg a véleményét. Fontos, hogy mindenben támogassátok őket, de nyugodtan fejezzétek ki a saját nézőpontotokat is.

Szerintem a kulcs a következő: viselkedjünk velük úgy, mint amit mi is elvárunk tőlük akkor, amikor éppen a nehéz napjainkban vagyunk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.