Egyéb kategória

A nagy szakállrejtély: ezért növesztenek arcszőrt a férfiak

Manapság nagyon divatos a pasiknál a szakáll megnövesztése. Ahogy járok-kelek az utcákon, olyan, mintha mindenki csak Kossuth Lajos-arcszőrzettel mászkálna. De vajon mi lehet a pontos oka annak, hogy a fiúk ennyire elhanyagolják régi jó barátjukat, a borotvát?

vous - 2016.04.22.
A nagy szakállrejtély: ezért növesztenek arcszőrt a férfiak

Emlékszem, régen bátyáim folyton egymást ugratták, ha egyikőjük elfelejtett borotválkozni. Mostanában nem tapasztalok ilyesmit a férfiak körében. Sőt, összeméregetik egymás szakállát, kinek van már nagyobb vagy hosszabb. Nem is olyan rég Andi is írt arról, hogy kedvese nagy szakállnövesztésben van, és milyen eszközökkel ápolja állsörényét. De akkor most már tényleg kideríthetnénk, hogy mi a fityfenéért tetszik annyira a fiúknak a szakálluk! A BBC ez ügyben világosított fel minket!

Alapvetően a nők és a férfiak átlagos külseje nagyon sok pontban különbözik, melyet leginkább a hajunk határoz meg. Ezek a különbségek legfőképpen az evolúció során voltak fontosak a szexuális partner kiválasztásában, és bizony ez a mai időkre is vonatkozik. Így a szakáll is olyan eszköz a férfiaknál, mellyel voltaképpen próbálják előrébb tornázni magukat a „nőért” folyó harc során.

Forrás:
www.pexels.com

Másrészről a szakáll egyfajta támogatás, ugyanis magabiztosságot ad viselőjének. Így ebből a szempontból viszont igenis fontos, hiszen a nők a kutatások szerint a jó kiállású, nem túl félénk férfiakat szeretik. Szóval a pasik sokkal inkább érzik magukat dominánsnak szakállal, ha egy lehetséges „ellenfél” is szóba kerül. Szóval, bár a nők számára nem feltétlenül vonzó az arcszőrzet, viselésével mégis sokkal figyelemre méltóbbnak, tehát dominánsabbnak találják a másik nemet.

Igaz, néhány tanulmány szerint a nők nem preferálják annyira az arcon lévő szőrzetet, sokkal inkább kedvelik a frissen borotvált arcot. Tehát nem találni pontos bizonyítékot arra, hogy a szakáll azért maradt volna meg, mert a nőket az vonzza, inkább a pasik önbizalmára van hatással. Amitől viszont tényleg vonzóbbá válhat valaki.

Úgyhogy, lányok, ha magabiztos pasit szeretnétek magatok mellé, hagyjátok, hadd növessze meg a szakállát!

Ajánlott cikkek