Egyéb kategória

Egyétek magatokat karcsúra zöldbabbal!

Új szerelem szökkent szárba nálam a tavasz közeledtével, és ez nem más, mint a zöldbab! Először lazac kísérőjeként került a tányéromra, majd azon kaptam magam, hogy a fagyasztóm tele van zöldbabbal.
vous - 2016.04.17.
Egyétek magatokat karcsúra zöldbabbal!

Halak mellé, bulgur mellé eszem köretként, és húsok mellé is szívesen párolom meg némi kókuszolajon vagy vajon. Íze a zöldborsóéhoz hasonló, ám mégis egyedi, főzeléket, levest még nem készítettem belőle, de csak mert nem vagyok nagy főzelékes.

És hogy az ízén kívül miért érdemes fogyasztanotok?

Noha ásványianyag-tartalma nem említésre méltóbb, mint más zöldségeké, arányosan eloszlanak, ám megtalálható benne szinte minden, és szokatlanul nagy mennyiségben tartalmaz folsavat, azaz B9-vitamint. Emiatt pedig a terhesség alatt a kismamáknak érdemes az étrendjükbe beiktatni némi piacról szerzett zöldbabot.

Forrás:
pexels

Méregtelenít

Serkenti a máj működését, így szinte bármilyen méreganyagot képes kiűzni a szervezetetekből: alkoholt, kábítószert, egyéb szennyező méreganyagot. Tisztítja a vért és az emésztőrendszert is. Ilyenkor zöld turmix formájában érdemes fogyasztanotok.

Cukorbetegeknek jó barátja

Levelének a fogyasztását ajánlják cukorbetegeknek, mert a benne lévő összetevők szabályozzák az inzulin jelenlétét a vérben. Én azért előtte konzultálnék az orvosommal, tegyetek így ti is! Emellett azonban a köszvényeseknek is segít, ha zöldbabot esznek, ugyanis az a savas vér hatására alakul ki. A vér pedig akkor savasodik el, ha táplálékunk már régóta csak keményítőből és fehérjékből áll, a zöldségeket pedig hanyagoljátok. Az előbbiekben lévő húgysavkőt ugyanis egy idő után az elsavasodott vér miatt nem bírja feldolgozni a vese és a máj, így az lerakódik, és fájdalmakat okoz. A lerakódás akadályozását pedig zöldbabbal tudjátok segíteni.

Szokjatok rá a zöldbabra még idén, készítsetek belőle finom falatokat!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.