Egyéb kategória

Egyétek magatokat karcsúra zöldbabbal!

Új szerelem szökkent szárba nálam a tavasz közeledtével, és ez nem más, mint a zöldbab! Először lazac kísérőjeként került a tányéromra, majd azon kaptam magam, hogy a fagyasztóm tele van zöldbabbal.
vous - 2016.04.17.
Egyétek magatokat karcsúra zöldbabbal!

Halak mellé, bulgur mellé eszem köretként, és húsok mellé is szívesen párolom meg némi kókuszolajon vagy vajon. Íze a zöldborsóéhoz hasonló, ám mégis egyedi, főzeléket, levest még nem készítettem belőle, de csak mert nem vagyok nagy főzelékes.

És hogy az ízén kívül miért érdemes fogyasztanotok?

Noha ásványianyag-tartalma nem említésre méltóbb, mint más zöldségeké, arányosan eloszlanak, ám megtalálható benne szinte minden, és szokatlanul nagy mennyiségben tartalmaz folsavat, azaz B9-vitamint. Emiatt pedig a terhesség alatt a kismamáknak érdemes az étrendjükbe beiktatni némi piacról szerzett zöldbabot.

Forrás:
pexels

Méregtelenít

Serkenti a máj működését, így szinte bármilyen méreganyagot képes kiűzni a szervezetetekből: alkoholt, kábítószert, egyéb szennyező méreganyagot. Tisztítja a vért és az emésztőrendszert is. Ilyenkor zöld turmix formájában érdemes fogyasztanotok.

Cukorbetegeknek jó barátja

Levelének a fogyasztását ajánlják cukorbetegeknek, mert a benne lévő összetevők szabályozzák az inzulin jelenlétét a vérben. Én azért előtte konzultálnék az orvosommal, tegyetek így ti is! Emellett azonban a köszvényeseknek is segít, ha zöldbabot esznek, ugyanis az a savas vér hatására alakul ki. A vér pedig akkor savasodik el, ha táplálékunk már régóta csak keményítőből és fehérjékből áll, a zöldségeket pedig hanyagoljátok. Az előbbiekben lévő húgysavkőt ugyanis egy idő után az elsavasodott vér miatt nem bírja feldolgozni a vese és a máj, így az lerakódik, és fájdalmakat okoz. A lerakódás akadályozását pedig zöldbabbal tudjátok segíteni.

Szokjatok rá a zöldbabra még idén, készítsetek belőle finom falatokat!

Ajánlott cikkek