Egyéb kategória

Valóságos tündérmese: ismerjétek meg a himalájai Kate Middletont!

Katalin hercegné népes rajongótáborral rendelkezik, akik lesik minden mozdulatát, stílusát elemzik, és kedvességét, jólelkűségét is lépten-nyomon dicsérik.
vous - 2016.04.14.
Valóságos tündérmese: ismerjétek meg a himalájai Kate Middletont!

Történetük Vilmossal egy legenda, mindenki lélegzet-visszafojtva figyelte szerelmük szárba szökkenését, majd házasságukat is. A közember lányának mindenki drukkolt, hogy zökkenőmentesen illeszkedjen be a királyi családba. Mi lenne, ha azt mondanám, hogy egy hasonló szerelmi történet bontakozott ki Bhutánban is az elmúlt évtizedek alatt?

Ismerjétek meg a himalájai Kate Middletont!

A Himalája hegycsúcsai közé zárt Bhután egy középkori királyság, mely sokáig zárva tartotta kapuit a külvilág előtt. Ennek a királyságnak, és egyúttal a világnak a legfiatalabb királynője a 25 éves Jetsun Pema, akit a himalájai Kate Middletonnak is neveznek elbűvölő kedvessége és természete miatt.

A bhutáni Vangcsuk dinasztia ötödik királya, Dzsigme Keszar Namgyar mindössze 17 éves volt, mikor találkozott az akkor 7 éves Jetsun Pemával. Már akkor megragadta a lány szépsége, és kijelentette, hogy ha 20 évesen még szingli lesz, ő bizony elveszi feleségül Jetsunt. 21 évesen be is jelentették az eljegyzésüket.

Házasságuk több szempontból is formabontó volt. Jetsun közemberből lett királyné, akárcsak Katalin hercegné, és annyira elcsavarta a bhutáni király fejét, hogy az megbotránkoztatta egész Bhutánt azzal a kijelentésével, hogy lemond a többnejűségről, és kizárólag Jetsunt veszi el feleségül.

Tudtam, hogy olyan feleséget és királynét akarok, aki jól szolgálja majd a népét

– mondta a király, aki mérhetetlenül büszke bűbájos és okos feleségére. Lehet is, hiszen Jetsun művészeti iskolába járt Indiában – akárcsak Katalin hercegné –, és gyorsan kiderült, hogy több területen is tehetséges. Kiváló sportember, jól kosarazik, és a művészetekben is nagyon tehetséges: fest, táncol. Folyékonyan beszél Bhután nyelvén kívül angolul és hindiül. Egy ideig az Egyesült Királyságban is tanult a Regent Egyetemen nemzetközi kapcsolatokat, pszichológiát és művészettörténetet. Noha lenne mivel felvágnia, nagyon szerény, nem csoda, hogy szeretik őt.

Forrás:
AFP

A stílusa és kedvessége mellett azért is szeretik, mert támogatja férje politikáját, akinek célja az ország demokratizálása. A bhutáni király 2006-os trónra lépésével ugyanis Bhután abszolút monarchiából alkotmányos monarchia lett.

A királyi pár szerény körülmények között él Bhutánban, nem zárkóznak el a lakosság elől, és igyekeznek cseppet sem királyi életmódot folytatni. Házasságukat ötórás buddhista szertartással pecsételték meg, és már akkor is lehetett érezni, hogy a lakosok imádják Jetsunt. Bhutánban a párok között ritka a vonzalom kimutatása csókkal nyilvánosság előtt, ám a történet azt meséli, mikor a király bemutatta feleségét 30 ezer embernek egy hatalmas stadionban, megkérdezte őket, szeretnének-e látni egy csókot. A tömeg izgatottan igent harsogott, és Jetsun kapott egy puszit az arcára, majd egy csókot a szájára. Aahh.

Szerelmük azóta is töretlen, imádják és támogatják egymást, a család pedig bővült egy trónörökössel, kisfiuk április 16-án lesz 2 hónapos, és akkor kapja meg a nevét is a hagyományok szerint.

Forrás:
AFP

Kate és Jetsun ma, azaz április 14-én találkoztak!

A Daily Mail megírta, hogy a bhutáni pár tiszteletét tette Vilmoséknál, jelenleg hivatalos látogatásokat tesznek, így a két hasonló sorsú nő végre egy képen is látható. Katalin hercegné ruhája gyönyörű kékben ragyogott, és kicsit bhutáni vonalakat utánzott, nekem iszonyatosan tetszik, Jetsun mosolya pedig beragyogja az összes képet. Nézzétek csak!

Forrás:
AFP

Forrás:
AFP

És hogy mi a történet tanulsága? Nem kell Disney-mesét olvasni, hogy mesebeli történetet hallhassatok!

Ajánlott cikkek