Egyéb kategória

Mutatunk egy sokkal jobb alternatívát a szórakozóhelyek előtti ácsorgás helyett

Ahhoz, hogy bulizzunk egy jót, nem feltétlenül kell indok vagy jeles ünnep. Habár a buli fogalma ma már legtöbbször mást takar, mint régen. Legalábbis én a közösségi ülve sörözést vagy a vendéglátóhely előtti ácsorgást nem nevezném annak. Buli és buli között sokszor óriási a különbség. Gondoljatok csak a régi jó házibulikra, vagy az említett ácsorgásra. Nem kérdés, hogy melyik a jobb!

vous - 2016.04.12.
Mutatunk egy sokkal jobb alternatívát a szórakozóhelyek előtti ácsorgás helyett

A baráti társaságom – mióta évekkel ezelőtt bezárt a kedvenc táncos helyünk – nem nagyon talált magának olyan helyet, ahol igazán jól éreznénk magunkat; ahol például lehet táncolni, inni, enni, stb. Ezért az évek folyamán visszaszoktunk a jó öreg házibulikhoz. Persze mindig megadjuk a módját. Ja, és előre felkészítjük a szomszédokat!

600

Éljen a jó szomszédi (v)iszony! – avagy mit tehetünk, ha már a hangtompító sem segít?

Mit tehetünk, ha túl hangos a szomszéd? Elsőre talán még benyeljük, másodszorra már húzzuk a szánkat, harmadjára csendre intjük, negyedjére pedig elgondolkodunk a költözésen vagy a feljelentésen. Hogy mi lenne számunkra a legmegfelelőbb, illetve mi ilyenkor a szabályos út?

Egy házibulinak számtalan előnye van – persze nem a buli utáni pakolásra meg a takarításra gondolok.

  • Olyan emberekkel lehettek körülvéve, akikkel igazán jól érzitek magatokat
  • Nincs belépő
  • Egy lakásban el lehet vonulni külön szobába, ha épp nyugalmas beszélgetésre vágytok
  • Nem kell órákig sorban állni a bárpultnál
  • Olyan zenékre táncolhattok, amire ti akartok. Na jó, vagy olyanra, amit az egyik „akaratos” barátotok vagy családtagotok erőltet…
Objektum doboz

Óvintézkedések

Ha sikerült kedvet csinálnunk ezzel a listával egy jó kis házibuli megszervezéséhez, segítünk, hogy mit érdemes beszereznetek, hogy szuper hangulatban teljen az este. Hiszen felnőttként már nem elég egy zacskó chips, némi itóka, meg a félretolt bútorok. De ezek is nagyon fontosak.

  • Minden olyan tárgyat, kütyüt, amit féltetek, vagy nem szeretnétek a „közönség” elé tárni, tegyetek be a szekrénybe.
  • Toljátok szét a bútorokat, hogy legyen hely táncolni és közlekedni.
  • Ha nem szeretnétek, hogy véletlenül leöntsék a kanapét, asztalt, tegyetek rá valamilyen védőborítást. A kanapéra jöhetnek a lepedők és egyéb ágytakarók, asztalokra nejlonterítők, amit könnyű letörölni.
  • A szőnyegeket csavarjátok fel, még akkor is, ha nincs cipő a vendégeken, hiszen egy-egy lehullott ételt könnyedén beletaposhatnak a vendégek, amit biztosan nem akartok majd másnap kisikálni belőle.
600

Tótágas lakberendezés – avagy dobjátok a szőnyeget a falra!

Vannak olyan dolgok a lakásban, amit ha nem rendeltetésszerűen használunk, sokkal izgalmasabban mutatnak a térben. Fordított napunkon eszembe jutott Alice, aki tótágast állt – ez volt az egyik kedvenc jelenetem a meséből –, ahogy a lakberendezésben is nagy kedvencem, ha a szőnyeg nem a padlón, a tányér nem az asztalon, hanem a falon kap helyet.

Ezután jöhet a dekorálás! Az alábbi válogatásból ötleteket meríthettek egy-két remek kiegészítőre.

1. Dobozkák – Karcsi Papír 2. Rojt girland – Karcsi Papír 3. Zsúrkocsi – IKEA 4. Világító füzér – IKEA 5. Gömbdekoráció – Party Point 6. Diszkógömb – Party Point 7. Napelemes függőlámpa – IKEA 8. Fémkosár – IDdesign 9. T-Rex sétáló lufi – Party Point

Nincs házibuli kajasarok nélkül

Ha korán kezditek a bulit, és sokan épp a munkából esnek be hozzátok, érdemes némi kajával szolgálni. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég ha egy-két partifalatkát készítetek.

Az ételeknek és italoknak jelöljetek ki külön egy asztalt, amit lehetőleg úgy helyezzetek el a térben, hogy hozzá lehessen férni, de ne legyen zavaró a jövés-menésben, táncolásban – bár a buli előrehaladtával jobb felkészülni rá, hogy valami így is, úgy is ki fog borulni.

Forrás:
vous
Ajánlott cikkek