Egyéb kategória

Fontos meccset játszanak a magyar vízilabdás fiúk – miért is olyan nagy a tét?

Ami a nagyvilág lányainak, asszonyainak a focisták, az nekünk, magyar lányoknak a vízilabdás fiúk. Szurkoljunk hát együtt nekik, fontos meccseket játszanak csütörtökön és pénteken.
vous - 2016.04.07.
Fontos meccset játszanak a magyar vízilabdás fiúk – miért is olyan nagy a tét?

Biztos ti is emlékeztek még a pár évvel ezelőtti sörreklámra, amiben Száraz Dénes színészünk sorolja, miért is vagyunk büszkék kishazánkra. A sok, szinte már közhelyszámba menő mondat között elhangzik a „vízilabdában mi vagyunk a császárok” is. És valóban, bárki bármit mond, ebben mi vagyunk a legjobbak. Nem hiszitek?!

Akkor álljon itt egy kis rögtönzött statisztika

Az eddigi nyári olimpiákon összesen 15 érmet szereztünk, amiből – kapaszkodjatok meg! – 9 arany. Ugyanez világbajnokságokon: 10-ből 3 arany, 6 ezüst, 1 bronz, és hogy az Eb-ket se hagyjuk ki: 12 arany, 6 ezüst, 6 bronz a mérleg. Gyakorlatilag az összes létező kategóriát vezetjük és a focitól eltérően – bocsi ezúton is a labdával zsonglőrködőktől – mindig voltak aranycsapataink és a pillanatnyi hullámvölgyekből is viszonylag hamar sikerült kilábalni.

Bár a történelmi hűség kedvéért álljon itt, hogy a ’76-os nagycsapat után azért egy hosszabb pauza következett egészen a Kemény Dénes vezette kompániáig, amiben olyan kiválóságok hintették a gólokat, mint Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert vagya jelenlegi kapitány, Benedek Tibor. Akik nemcsak kiváló játékosok voltak, hanem pazar pasik is – mert ugye, lányok, mi se vagyunk vakok!

Forrás:
http://www.afpforum.com

A londoni olimpián sajnos elköszönt ez az aranycsapat, de mivel Benedek Tibi nem ment messzire a medencétől, csak helyzetet változtatott – Londonban másodedzőként volt kint és a 2013-as évre már úgy fordulhatott rá, mint szövetségi kapitány –, így jó kezekbe került az irányítás. Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy fél év alatt a csúcsra ért, hiszen a 2013-as barcelonai világbajnokságon győzelemre vezette a csapatát. Mi a mai napig megborzongunk, ha csak visszagondolunk arra az estére és Szivós Marci győztes góljára.

Forrás:
http://www.afpforum.com