Egyéb kategória

Sárgák a körmeitek? Egyszerű házi praktikákkal tegyétek fehérré őket!

Előfordult már veletek, hogy nem kedvtelésből festettétek ki a körmötöket, hanem mert így akartátok elrejteni azt a látványt, ami a lakk alatt bújt el? Ha ti is észrevettétek már, hogy elszíneződnek a körmeitek, szerezzétek be a most következő alapanyagokat az otthonotokba, és ragyogni fognak az ujjaitok!

vous - 2016.04.05.
Sárgák a körmeitek? Egyszerű házi praktikákkal tegyétek fehérré őket!

A körömszín elváltozásának hátterében több probléma is húzódhat. Amit jó, ha tudtok, és mindenkire egyaránt érvényes, hogy a lakkok légmentes borítást képeznek, így elősegítve a sárgulást. Gyakran csak egy apró mulasztásra kellene odafigyelnetek. Tegyétek a szívetekre a kezeteket, és valljátok be, használtok rendszeresen alaplakkot a főszín előtt!? Főleg akkor elengedhetetlen a bázisréteg, ha egy mélyebb árnyalatot használtok, mert az még jobban elszínezi a szarulemezeket. Emellett nem mindegy, mivel távolítjátok el a manikűrötöket, ha tehetitek, válasszátok az acetonmentes lemosókat. A végén pedig jöjjön a legfontosabb szabály: ne sajnáljátok a pénzt egy jobb minőségű körömlakkra, higgyétek el, hosszú távon megtérül az a plusz 100 forint!

Ám ha már előállt az elszíneződés, akkor mentsük a menthetőt. Figyelem! Az összes módszert csak lakkmentes állapotban használjátok!

1. Szünnap

Egy kis szabadság a körmeiteknek is jár! Mossátok le jó alaposan a lakkot, és pár napig ne vigyetek fel helyette újat! Ez a legolcsóbb megoldás, és egyben a legegészségesebb is! Ha nem mertek így „pucéran” az utcára menni, figyeljétek előre a naptáratokat, és iktassátok be valamelyik iskolai szünet vagy hosszú hétvége időpontjára.

2. Citrom

A legjobb az igazi citrom, de ha épp nincs kéznél, pótolhatjátok az üveges verzióval. Először kenjétek be a savanyú lével az egész köröm felületét, majd áztassátok is meg a folyadékban. Az extra hatás érdekében keverjetek a citromhoz sót vagy sütőport, persze külön-külön.

Forrás:
www.pixabay.com

3. Szódabikarbóna

A szódabikarbónát már ajánlottuk a fogaitok szebbé varázsolásához is, de nyugodtan használjátok a körmeiteknél is. A természetes eredetű fehérítőt keverjétek ki vízzel, 1:1 arányban. És kész! Mehetnek fürdeni az oldatba az ujjaitok.

Forrás:
www.pexels.com

4. Teafaolaj

Készüljetek fel, hogy a teafaolaj illatát nem mindenki érzi kellemesnek, valaki egyszerűen menekül előle. Ha ti a másik kategóriába tartoztok, kenjétek be a körmötök egészét, majd egy kis idő elteltével ismételjetek meg a procedúrát. A teafának köszönhetően csökken az elszíneződés, és a nem kívánt gombáktól is megszabadulhattok!

Forrás:
www.pixabay.com

5. Ecet

Ha azt hittétek, hogy a teafaolajos módszer lesz a legbüdösebb, akkor vegyetek elő egy ruhacsipeszt és rakjátok az orrotokra! A viccet félretéve, az ecet szagával előbb barátkozzatok meg, majd vegyetek elő egy kisebb tálkát és fürdessétek benne rövid ideig a körmeiteket! A kellemetlen szag elkerülése végett, a kúra után mossatok jó alaposan kezet.

5 + 1 Fogkrém

Nem kellenek a kifogások, hogy ez meg az nincs itthon. Fogkrém kinél ne lenne, ugye? Szerezzetek be egy fogkefét külön erre a célra, azzal vigyétek fel a fehér pasztát a körmeitekre, de a bőrötökre vigyázzatok! Várjatok egy kicsit, majd jöhet rá a víz.

Nektek melyik vált be?

Ajánlott cikkek