Egyéb kategória

Az uborkán túl: így vegyétek fel a harcot a táskás szemek ellen!

Lehet hibáztatni az alvás hiányát, allergiát vagy akár magát a genetikát. Akármelyik eset is áll fenn, sajnos a szem alatti sötét karikákkal valamennyiünknek meggyűlik a baja. Ha már unjátok az uborkát szeletelni, akkor jó hírem van: van élet az uborkapakoláson túl! Íme, öt tuti alapanyag, melyek sikeresen felveszik a harcot a táskákkal.

vous - 2016.04.05.
Az uborkán túl: így vegyétek fel a harcot a táskás szemek ellen!

Az olimpiai karikák eltüntetése mindennapos bosszúságaim közé tartoznak, így nem csoda, hogy folyamatosan keresgélem rá a megoldásokat. Mivel általában azonnal kell a segítség, szeretem, ha könnyen elérhető és természetes anyagokkal varázsolhatom újjá a szemeimet. Az uborkát már konkrétan halálra untam, így nagy örömömet leltem a Purewow megoldásaiban, melyek egytől egyig fellelhetők a konyhában, és ami a legfontosabb, természetesek. Íme, az öt legjobb karikaűző nyersanyag!

1. Burgonya

Forrás:
www.pexels.com

A szeletekre vágott burgonya is hasonlóan jó megoldás, mint az uborka. Plusz előnye, hogy sokkal tovább marad hideg, így hatékonyabb a duzzanattal szemben is. És persze nem kell annyiszor a hűtőhöz rohangálni egy újabb hűsítő szeletért.

2. Petrezselyem

A petrezselyem igazi csodanövény, hiszen C- és K-vitaminban gazdag, melyek segítik fokozni a bőr fényerejét, és csökkentik a szem alatti gyulladást is. Csak vágjatok össze egy keveset ebből a mindenható növényből, forrázzátok le, majd kihűlve tegyétek fel pakolásként a szemetek alá. Észrevehető lesz a különbség, az tuti!

3. Avokádó

Tény, hogy legtöbbször a száraz bőr okozza, sőt néha súlyosbítja a karikák sötét színét. Annak érdekében, hogy ez a kényes terület kellően hidratált legyen, tegyetek egy szelet avokádót a szemetekre! Ha inkább maszkpártiak vagytok, csak keverjetek össze egy kis pürésített avokádót pár csepp mandulaolajjal és bőségesen kenjétek fel a problémás területre. Tíz perc után öblítsétek le, látható és tapintható lesz az eredmény.

4. Kurkuma

A kurkuma manapság népszerű fűszernek számít a gasztronómiában. Hatóanyaga a kurkumin, mely egy roppant jó gyulladáscsökkentő szer, így nem meglepő, hogy a konyhán kívül, a szépségápolásban is nagy hasznát vehetitek. A pakoláshoz csupán egy kis ananászlére lesz szükségetek, mely C-vitaminjával segít a bőr élénkségén javítani. Keverjétek össze a két összetevőt és már kész is a maszk!

5. Teafilter

Újabban leborulok a koffein áldásos hatása előtt. A reggeli teázás után most kivételesen ne dobjátok ki a használt teafiltereket, hiszen a bennük felhalmozódó koffein segít összehúzni az ereket, melyek által világosodik a bőr is. Hagyjátok hűlni a filtert körülbelül húsz percig, majd tegyétek a problémás területre. Aztán ha nem is örökre, de egy jó darabig elbúcsúzhattok a fránya karikáktól.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.