Egyéb kategória

Az uborkán túl: így vegyétek fel a harcot a táskás szemek ellen!

Lehet hibáztatni az alvás hiányát, allergiát vagy akár magát a genetikát. Akármelyik eset is áll fenn, sajnos a szem alatti sötét karikákkal valamennyiünknek meggyűlik a baja. Ha már unjátok az uborkát szeletelni, akkor jó hírem van: van élet az uborkapakoláson túl! Íme, öt tuti alapanyag, melyek sikeresen felveszik a harcot a táskákkal.

vous - 2016.04.05.
Az uborkán túl: így vegyétek fel a harcot a táskás szemek ellen!

Az olimpiai karikák eltüntetése mindennapos bosszúságaim közé tartoznak, így nem csoda, hogy folyamatosan keresgélem rá a megoldásokat. Mivel általában azonnal kell a segítség, szeretem, ha könnyen elérhető és természetes anyagokkal varázsolhatom újjá a szemeimet. Az uborkát már konkrétan halálra untam, így nagy örömömet leltem a Purewow megoldásaiban, melyek egytől egyig fellelhetők a konyhában, és ami a legfontosabb, természetesek. Íme, az öt legjobb karikaűző nyersanyag!

1. Burgonya

Forrás:
www.pexels.com

A szeletekre vágott burgonya is hasonlóan jó megoldás, mint az uborka. Plusz előnye, hogy sokkal tovább marad hideg, így hatékonyabb a duzzanattal szemben is. És persze nem kell annyiszor a hűtőhöz rohangálni egy újabb hűsítő szeletért.

2. Petrezselyem

A petrezselyem igazi csodanövény, hiszen C- és K-vitaminban gazdag, melyek segítik fokozni a bőr fényerejét, és csökkentik a szem alatti gyulladást is. Csak vágjatok össze egy keveset ebből a mindenható növényből, forrázzátok le, majd kihűlve tegyétek fel pakolásként a szemetek alá. Észrevehető lesz a különbség, az tuti!

3. Avokádó

Tény, hogy legtöbbször a száraz bőr okozza, sőt néha súlyosbítja a karikák sötét színét. Annak érdekében, hogy ez a kényes terület kellően hidratált legyen, tegyetek egy szelet avokádót a szemetekre! Ha inkább maszkpártiak vagytok, csak keverjetek össze egy kis pürésített avokádót pár csepp mandulaolajjal és bőségesen kenjétek fel a problémás területre. Tíz perc után öblítsétek le, látható és tapintható lesz az eredmény.

4. Kurkuma

A kurkuma manapság népszerű fűszernek számít a gasztronómiában. Hatóanyaga a kurkumin, mely egy roppant jó gyulladáscsökkentő szer, így nem meglepő, hogy a konyhán kívül, a szépségápolásban is nagy hasznát vehetitek. A pakoláshoz csupán egy kis ananászlére lesz szükségetek, mely C-vitaminjával segít a bőr élénkségén javítani. Keverjétek össze a két összetevőt és már kész is a maszk!

5. Teafilter

Újabban leborulok a koffein áldásos hatása előtt. A reggeli teázás után most kivételesen ne dobjátok ki a használt teafiltereket, hiszen a bennük felhalmozódó koffein segít összehúzni az ereket, melyek által világosodik a bőr is. Hagyjátok hűlni a filtert körülbelül húsz percig, majd tegyétek a problémás területre. Aztán ha nem is örökre, de egy jó darabig elbúcsúzhattok a fránya karikáktól.

Ajánlott cikkek