Egyéb kategória

Elveszett a gyerek kedvenc plüsse? Hívjátok a rongyimentőket!

Amikor eltűnik a gyerek kedvenc rongyija, az egy szülő életében felér egy világkatasztrófával. De aggodalomra semmi ok, ilyenkor segítenek a rongyimentők!
vous - 2016.04.01.
Elveszett a gyerek kedvenc plüsse? Hívjátok a rongyimentőket!

Bálint cumizott, nem volt kedves rongya, állatkája vagy ilyesmije. Ezen a területen akkor állt be változás, mikor bölcsibe ment, ott kértek alvós állatot. Ezért bevittünk egy általam varrt Batman jelvényes cicát, ami a bölcsis alvásnál elengedhetetlen lett, vittük is hát tovább az oviba. Borának nincs cumija, és talán ezért is alakult ki hamarabb a ragaszkodás Fifi nyuszi iránt, akinek nyúlánk végtagjait ráadásul prímán lehet rágni. Éppen ezért nem is bíztam a véletlenre, beszereztem Fifi 2.0-t arra az esetre, ha az egyessel valami végzetes katasztrófa történne.

Hiszen ha elveszik a rongyi nincs alvás, nincs nyugtató társ a bölcsiben/oviban és nincs kit szorongatni egy kiadós hiszti után.

Na, de mi van, ha megtörténik az, ami a legrosszabb álmunkban, eltűnik a kedvenc figura? Vehetünk újat, de általában a gyereknek az eredeti kell, vagy még ha nem is kellene, tuti nem tudjuk bolti darabbal pótolni, mert addigra az a fránya gyártó kivonta a forgalomból. Mi van, ha a vonaton/buszon/trolin vagy akárhol máshol felejtettük a kiskedvencet? Na, akkor érdemes felkeresni az Országos Rongyimentő Szolgálatot!

Országos Rongyimentő Szolgálat

Az Országos Rongyimentő Szolgálat azt tűzte ki céljául, hogy megkeresi az elveszett rongyikat vagy a mások által megtalált rongyik hivatalos gazdáit. De jó hír, hogy ahhoz is igénybe vehetik az előrelátó anyukák, hogy más mamiktól beszerezzék a gyerekük rongyijának mását, vésztartalékát.

A Rongyimentők ötletgazdájával, Miklóssal és Szilvivel beszélgettünk, akinek kislánya a Rongyimentőkkel lelt új nyuszira.

Forrás:
Országos Rongyimentő Szolgálat

Milyen céllal alakult a csoport?

Nagyon sok megosztást láttam a Facebookon, amikben elveszett rongyikat, játékokat keresnek a szülők. Ezeknek a kopott, agyonszeretgetett tárgyaknak hatalmas szerepük van a gyerekek életében, és ha elveszik, az tényleg nagy baj. Arra gondoltam, felhasználva a közösségi média erejét, indítok egy oldalt, segítve a felkutatást vagy a pótlást.

A csoporton kívül más aktivitása is van a szolgálatnak?

A Facebook kellően nagy és széles körben elterjedt platform, így egyelőre nem lépett ki a tevékenység innen. A rendszer lehetőségeit igyekszem maximálisan kihasználni.

Hogy érzitek, mennyire van szükség rátok? Sokan fordulnak hozzátok?

Nagyon sok megkeresés érkezik. Ezeket naponta feldolgozom, megosztom. Amennyire lehetséges, követem a fejleményeket. Számos kedves visszajelzés érkezett már boldog gyerekekről. Az oldal azért indult, mert hittem a szükségességében.

Az oldal szükségességét pedig mi más is bizonyíthatná jobban, mint Szilviék története, akik egy nyulat hagytak el egy budapesti pláza földszintjén.

Mesélnél nekem egy kicsit a nyúlról? Miért volt fontos a kislányodnak?

Egy olyan nyulat hagytunk el, ami születésétől kezdve a lányom, Regi mellett volt. Pont ezért is volt fontos neki, hiszen első pillanattól vele volt, vele kelt, vele feküdt, és amikor beteg volt, akkor is ő volt a mindene. Sosem hagytuk itthon, minden percben velünk volt, családtagnak számított.

Forrás:
Országos Rongyimentő Szolgálat

Mikor eltűnt, kézenfekvő volt, hogy a Rongyimentők segítségét kéritek?

A Rongyimentőkről az unokatesómtól hallottam. Azonnal írtam nekik, és tapasztalatból mondom, hogy mindent megtesznek, nagyon segítőkészek. Sajnos a miénk nem lett meg, de rajtuk keresztül két aranyos anyuka is küldött a lányomnak, Reginek egy ugyanolyat.

Megmondtátok Reginek, hogy másik nyuszit kapott, ő nem az, akit elhagytatok?

Igen, megmondtam neki, hogy sajnos az övé elveszett, tudta, hogy ez egy másik nyuszi.

Szereti őt is, vele alszik, vele kel, a bölcsibe is viszi magával, de azt látom, nem annyira fontos neki, mint az eredeti.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.