Egyéb kategória

Elveszett a gyerek kedvenc plüsse? Hívjátok a rongyimentőket!

Amikor eltűnik a gyerek kedvenc rongyija, az egy szülő életében felér egy világkatasztrófával. De aggodalomra semmi ok, ilyenkor segítenek a rongyimentők!
vous - 2016.04.01.
Elveszett a gyerek kedvenc plüsse? Hívjátok a rongyimentőket!

Bálint cumizott, nem volt kedves rongya, állatkája vagy ilyesmije. Ezen a területen akkor állt be változás, mikor bölcsibe ment, ott kértek alvós állatot. Ezért bevittünk egy általam varrt Batman jelvényes cicát, ami a bölcsis alvásnál elengedhetetlen lett, vittük is hát tovább az oviba. Borának nincs cumija, és talán ezért is alakult ki hamarabb a ragaszkodás Fifi nyuszi iránt, akinek nyúlánk végtagjait ráadásul prímán lehet rágni. Éppen ezért nem is bíztam a véletlenre, beszereztem Fifi 2.0-t arra az esetre, ha az egyessel valami végzetes katasztrófa történne.

Hiszen ha elveszik a rongyi nincs alvás, nincs nyugtató társ a bölcsiben/oviban és nincs kit szorongatni egy kiadós hiszti után.

Na, de mi van, ha megtörténik az, ami a legrosszabb álmunkban, eltűnik a kedvenc figura? Vehetünk újat, de általában a gyereknek az eredeti kell, vagy még ha nem is kellene, tuti nem tudjuk bolti darabbal pótolni, mert addigra az a fránya gyártó kivonta a forgalomból. Mi van, ha a vonaton/buszon/trolin vagy akárhol máshol felejtettük a kiskedvencet? Na, akkor érdemes felkeresni az Országos Rongyimentő Szolgálatot!

Országos Rongyimentő Szolgálat

Az Országos Rongyimentő Szolgálat azt tűzte ki céljául, hogy megkeresi az elveszett rongyikat vagy a mások által megtalált rongyik hivatalos gazdáit. De jó hír, hogy ahhoz is igénybe vehetik az előrelátó anyukák, hogy más mamiktól beszerezzék a gyerekük rongyijának mását, vésztartalékát.

A Rongyimentők ötletgazdájával, Miklóssal és Szilvivel beszélgettünk, akinek kislánya a Rongyimentőkkel lelt új nyuszira.

Forrás:
Országos Rongyimentő Szolgálat

Milyen céllal alakult a csoport?

Nagyon sok megosztást láttam a Facebookon, amikben elveszett rongyikat, játékokat keresnek a szülők. Ezeknek a kopott, agyonszeretgetett tárgyaknak hatalmas szerepük van a gyerekek életében, és ha elveszik, az tényleg nagy baj. Arra gondoltam, felhasználva a közösségi média erejét, indítok egy oldalt, segítve a felkutatást vagy a pótlást.

A csoporton kívül más aktivitása is van a szolgálatnak?

A Facebook kellően nagy és széles körben elterjedt platform, így egyelőre nem lépett ki a tevékenység innen. A rendszer lehetőségeit igyekszem maximálisan kihasználni.

Hogy érzitek, mennyire van szükség rátok? Sokan fordulnak hozzátok?

Nagyon sok megkeresés érkezik. Ezeket naponta feldolgozom, megosztom. Amennyire lehetséges, követem a fejleményeket. Számos kedves visszajelzés érkezett már boldog gyerekekről. Az oldal azért indult, mert hittem a szükségességében.

Az oldal szükségességét pedig mi más is bizonyíthatná jobban, mint Szilviék története, akik egy nyulat hagytak el egy budapesti pláza földszintjén.

Mesélnél nekem egy kicsit a nyúlról? Miért volt fontos a kislányodnak?

Egy olyan nyulat hagytunk el, ami születésétől kezdve a lányom, Regi mellett volt. Pont ezért is volt fontos neki, hiszen első pillanattól vele volt, vele kelt, vele feküdt, és amikor beteg volt, akkor is ő volt a mindene. Sosem hagytuk itthon, minden percben velünk volt, családtagnak számított.

Forrás:
Országos Rongyimentő Szolgálat

Mikor eltűnt, kézenfekvő volt, hogy a Rongyimentők segítségét kéritek?

A Rongyimentőkről az unokatesómtól hallottam. Azonnal írtam nekik, és tapasztalatból mondom, hogy mindent megtesznek, nagyon segítőkészek. Sajnos a miénk nem lett meg, de rajtuk keresztül két aranyos anyuka is küldött a lányomnak, Reginek egy ugyanolyat.

Megmondtátok Reginek, hogy másik nyuszit kapott, ő nem az, akit elhagytatok?

Igen, megmondtam neki, hogy sajnos az övé elveszett, tudta, hogy ez egy másik nyuszi.

Szereti őt is, vele alszik, vele kel, a bölcsibe is viszi magával, de azt látom, nem annyira fontos neki, mint az eredeti.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.