Egyéb kategória

Meghökkentő, hogyan látja Magyarországot egy amerikai újság

A pénz mindig is meghatározó lesz az emberek életében. Hiába tagadják, vagy mondanak mást, ez így van és így is lesz. Ti is tudjátok, hogy minden országban más anyagi helyzetben élnek az emberek, de gondolkodtatok már azon, hogy mennyi ételt vagy terméket tudnátok venni egy dollárból (kb. 280 forint) a különböző országokban? Most megkapjátok a választ. Mi a magyarnál totálisan sokkot kaptunk.
vous - 2016.03.30.
Meghökkentő, hogyan látja Magyarországot egy amerikai újság

Tudjátok, volt az az időszak, amikor a tej, a kenyér és a gáz bizony ugyanannyiba került, mint egy McDonald’s-os menü. Azóta változott a világ, az árak folyamatosan kúsznak felfelé, ami sok helyen egyre nehezebb helyzetbe hozza az embereket. Főleg, ha a fizetésük nem emelkedik az árakkal együtt. Épp ezért a Bustle most összegyűjtött néhány országot és leírta, hol mit tudnátok venni mindössze egy dollárból – ami átszámítva nagyjából 280 forintnak felel meg.

Svájc

Sajnos elég szegényes a repertoár. Ennyi pénzből maximum 3 csomag rágót tudnátok itt megvásárolni.

Franciaország

Nem vagyok benne biztos, hogy jó minőségűre, de egy bagettre azért be tudnátok ruházni ennyi pénzből.

Honduras

Forrás:
pixabay

Itt tizenegy banánnal távozhatnátok a kisboltból. Azért – de csak a többihez képest – annyira nem is rossz.

Vietnam

Egy tál vietnami tésztalevest kapnátok itt egy dollárért. Ahogy tudom, egy ilyen levessel kellően jól lehet lakni, úgyhogy végre valami jó hírrel is szolgálhatok.

Magyarország

Az amerikai oldal szerint egy üveg bort. Igen, jól olvassátok. Ami kicsit túlzásnak tűnik nekünk. Persze biztos van az a tablettás, pult alól előkotort változat, amit talán meg lehet venni ennyiért, de az újságíró valószínűleg nem erre gondolt. Azért most segítünk neki egy kicsit: egy dollárnak megfelelő összegből vehetne magának két pogácsát, két IKEA-s hot dogot, néhány almát, vagy ha mindenképp alkoholizálni szeretne, akkor az italdiszkontban két Tiplit is vehet. Na jó, ez utóbbit igazából SENKINEK NEM AJÁNLJUK!

Forrás:
bustle

Azért azt szeretném leszögezni, hogy igenis igaz a mondás, miszerint a pénz nem boldogít. Ha nem hiszitek, olvassátok el egy korábbi cikkünket arról, milyen praktikákat alkalmazhattok, ha már a hónap közepén le vagytok égve. Ha pedig ez nem elég, készítsetek táblázatot, ami sokat segíthet a spórolásban.

Ajánlott cikkek