Egyéb kategória

Autósnaptár csajoknak – Többé nem felejtitek el, mikor és miért vigyétek szervizbe a kocsit!

Ahhoz, hogy biztonságban érezhessük magunkat az utakon, autónknak jó állapotban kell lennie. Négykerekű barátunkat ugyanis nem elég használni, óvni is tudni kell, így időként jó, ha meglátogatunk egy szervizt. Az alábbi letölthető autósnaptárunk ebben segít most nektek, választ adva a mikor és miért kérdésekre.

vous - 2016.03.30.
Autósnaptár csajoknak – Többé nem felejtitek el, mikor és miért vigyétek szervizbe a kocsit!

Válasszatok jó szerelőt!

Jó autószerelőt nem egyszerű találni. A legtöbb ember azt gondolja, a helyi szaki úgy ver át, ahogy tud, a márkaszervizeknél meg a havi fizetését félti. Pedig egy kis utánajárással és néhány kérdéssel meggyőződhettek arról, jó autószerelőt választottatok-e. Ide kattintva nézzétek meg, mi az az 5 kérdés, amire ha választ kaptok, kiderül, jó autószerelőt választottatok-e!

Ahogy fodrászhoz sem járunk havonta, úgy a szervizlátogatást sem kell túlzásba vinni, az óvatosság azonban nem árt. Érdemes autónkat legalább évszakonként egy szakemberre bízni, hogy átnézze, minden megfelelően működik-e.

Kiemelt időszak a téli és a nyári szezon. Télen a havas, jeges idő miatt felkészülten szabad csak a volán mögé ülni, így elengedhetetlen például a hólánc vagy akár a téli gumi. A nyári szezonban pedig a hosszú, nyaralással egybekötött utak miatt érdemes több figyelmet szentelni a kocsinknak. Nem mindegy ugyanis, milyen fényszórókkal és klímaberendezéssel vágunk neki egy tízórás olaszországi autóútnak, de a VOUS szuper grafikája segít észben tartani, mikor, miért érdemes ellátogatnotok a szervizbe!

Forrás:
Karácsonyi Panka

Karácsonyi Panka, a VOUS grafikusa

1986 óta foglalkozom a világgal. Kezdetben fal-zsírkrétarajzokkal kápráztattam el a szüleimet, ebből aztán egy nem kimondottan egyenes út vezetett idáig. Mielőtt tervezőgrafikusként diplomáztam volna, tanítóképzőbe jártam, díszlet- és jelmeztervezést tanultam, és azóta is autodidakta módon szippantom magamba, ami éppen megtetszik. Ennek köszönhetően a fotótól a dizájntáska-tervezésen át a filmes kellékig sok mindent készítettem már munkám során, és izgatottan várom, mit hoz a jövő. Munkáim egy részét itt találjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.