Egyéb kategória

Titeket is kiborít a szülői értekezlet? – Szabó Borbála új darabjának születéséről mesél

Szabó Borbála, az egyik legsikeresebb kortárs drámaíró, nem csak végigszorongta diákéveit, összeugrott a gyomra akkor is, amikor először kellett szülői értekezletre mennie. Élményeit nemcsak megírta, de személyesen osztja meg a közönséggel a Jurányiban.
vous - 2016.03.24.
Titeket is kiborít a szülői értekezlet? – Szabó Borbála új darabjának születéséről mesél

„Rossz tanuló voltam az iskolában. Már általánosban hármasokat szereztem, ami lányként különösen kínos dolog volt. Egyszer az alsós tanító nénim kitűzte a füzetemet az osztályfaliújságra ezzel a felirattal: ’Szabó Borinak lány létére ilyen a fűzete’. Én nem mertem megmondani neki, hogy a ’füzete’ az rövid ü, nehogy még jobban megutáljon” – kezdi a Szülői értekezlet című darabja keletkezésének történetét a Sztárjelző e heti vendége.

De a történet itt még nem ér véget, ide kattintva további érdekességeket olvashattok a darab keletkezéséről!

Forrás:
Jurányi Ház/ Nagy György
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.