Egyéb kategória

Gyönyörű képek, amiket a Down-szindróma világnapján látnotok kell

Már tíz éve, hogy március 21-én tartják a Down-szindróma világnapját. Ezen a napon orvosok, szülők, családok ezrei igyekeznek felhívni a figyelmet többek között a Down-szindrómások teljesítményére, mert ők pontosan ugyanolyanok, mint ti vagy épp mi.
vous - 2016.03.21.
Gyönyörű képek, amiket a Down-szindróma világnapján látnotok kell

A Down-szindróma szót hallva a legtöbb ember zavarba jön, keresi a szavakat, keresi azt a módot, ahogyan erről a betegségről beszélni lehetne vagy épp illene. Pedig nem kéne, hogy ez ilyen nehezen menjen. A Down-szindrómás gyermekek és felnőttek ugyanúgy köztünk járnak, erre próbálja felhívni a figyelmet a Down-világnap is.

A Down-világnapon szülők és családok százai állnak ki gyermekük mellett és osztják meg tapasztalataikat azokkal a szülőkkel, akik még nem látják az alagút végén a fényt. Akik a mindennapok nehézségeivel küzdenek és akiknek a legnagyobb szükségük van akár egyetlen bátorító szóra. Így tett Balla Eszter is, akinek 7 éves kislánya, Emma Down-szindrómás. A háromgyermekes édesanya és egyben színésznő a WMN magazinnak adott exkluzív interjút, amiben a kezdeti nehézségekről is mesélt, valamint szívhez szóló fotósorozaton mutatta be különleges kapcsolatát Emmával és testvéreivel.

Az volt a nehéz, hogy sokan nem tudták, rákérdezzenek-e, én meg nem tudtam, beszéljek-e róla. Nem akartak sajnálni, én pedig nem akartam, hogy sajnáljanak.

– meséli a színésznő, akiről a bensőséges családi képeket Trokán Nóra készítette.

Eszterhez hasonlóan egyre több édesanya áll ki a nyilvánosság elé, nemcsak azért, hogy gyermekét képviselje, de azért is, hogy felhívhassa a figyelmet a betegségre és a vele járó nehézségekre. Hónapok óta hangos például a média Madeline Stuarttól, a tizennyolc éves Down-szindrómás modelltől, akit édesanyja nemcsak hagyta, hogy a saját útját járja, de teljes vállszélességgel állt mellett. A tehetséges fiatal lány az egész modellvilágot lázban tartotta és mindezt nem cél nélkül tette. Ahogy ő fogalmazott:

A modellkedés segít megváltoztatni a Down-szindrómásokról alkotott véleményt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.