Egyéb kategória

Elfogták a francia terror főszervezőjét

Európa legkeresettebb bűnözőjét Brüsszelben tartóztatták le. A tavaly november 13-ai, 130 áldozatot követelő párizsi terrortámadások fő gyanúsítottjáról, Salah Abdeslamról van szó – állítja két belga újság honlapja.
vous - 2016.03.18.
Elfogták a francia terror főszervezőjét

A férfi azonnali kiadását kérte Franciaország számára az áldozatok családjainak ügyvédje pénteken. „Mások még szökésben vannak, de ez jó hír” – tette hozzá az ügyvéd, aki jelezte, hogy ügyfelei nevében a férfi azonnali kiadatását kéri, mert „Salah Abdeslamnak felelnie kell tetteiért”.

A brüsszeli Molenbeek negyedben fogták el a gyanúsítottat. A 26 éves férfit a rendőri akcióban meglőtték, úgy vélik, nagyjából 24 órás kórházi ápolásra szorul. Ezután először várhatóan egy belga bíró elé kerül, ahol ismertetik vele a belgiumi lövöldözésekkel kapcsolatos vádakat.

Ezt követően a belga hatóságok elvben hamarosan kiadják Franciaországnak, ám ehhez a gyanúsítottnak is hozzá kell járulnia, ellenkező esetben hetekig is eltarthat a kiadatási eljárás.

Párizsban Salah Abdeslam egy különleges esküdtszék elé kerülhet, amely kizárólag bírókból áll. A lap igazságügyi újságírója szerint ha a terrorista valóban az, akinek gondolják, azokkal a bűnökkel, amiket neki tulajdonítanak, életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.