Egyéb kategória

Leckék a szeretetről, amiket érdemes megtanulni a pingvinektől

Röpképtelen barátainkról sok mindent lehet hallani, olvasni, kivéve azt, hogy mennyire hasonlít a természetük az emberéhez. Pedig ezt igazolja dr. Charles és dr. Elisabeth Schmitz tanulmánya, amit a YourTango oldalán meséltek el.
vous - 2016.03.21.
Leckék a szeretetről, amiket érdemes megtanulni a pingvinektől

Dr. Charles és dr. Elisabeth Schmitz nemrég az Antarktiszon töltöttek tíz napot egy expedíció keretein belül. Az ott élő állatpárok szokásait, életét tanulmányozták. A szerelemről és kapcsolatokról szóló legfontosabb tanulmányaikat egy ott honos állatfajnak köszönhetik, a pingvineknek.

Mint kiderült, a pingvinekben és az emberekben elég sok közös van. Jöjjön is néhány ezt igazoló tény, amit kutatásuk során tapasztaltak.

Vigyáznak egymásra

Ahogyan az emberek, úgy a pingvinek is vigyáznak egymásra. Városokhoz, falvakhoz hasonlóan tömegesen élnek együtt, mert így könnyebben meg tudják védeni egymást a ragadozóktól és a hidegtől.

Forrás:
giphy.com

Imádnak szórakozni

Épp úgy, ahogy mi is. Szeretnek értékes időt tölteni a barátaikkal, a családtagjaikkal. A szórakozás, játszás különösen sok örömöt okoz az életükben. Néha elmennek kirándulni együtt, mint a családok, mert tudják, hogy a támogatás alapja a jó kapcsolat.

Hatékony kommunikáció

Ugyan nem gondolnánk, hogy az állatok képesek a felesleges csevegésre, pedig a pingvinekre ez nagyon is igaz. Imádnak csevegni, beszélgetni, a lényeg, hogy együtt töltsék az időt.

Felelősségteljes felnőttek

Bár a pingvinek nem repülnek ki a fészekből, mégis képesek felnőttként viselkedni, ha elérik a megfelelő kort. Szinte mindegyikük egyszer szülővé válik, aki gondos odaadással felel gyermekeiért. Ráadásul ki is mutatják mindezt, szeretik puszilgatni a csemetéiket. Nem ismerős?

Forrás:
giphy.com

Hangos szerelem

A pingvinek aztán igazán nem szégyenlik a szerelmet. Olyannyira felvállalják, hogy hangos kiabálással adják egymás és társaik tudtára, hogy bizony őket elérte a rózsaszín köd (még a sarkvidéken is létezik!). Általános náluk egy nap többször is kimutatni az érzéseiket, amiről mi is példát vehetnénk.

Hűség

Olyannyira hisznek a monogámiában, hogy egy életre kötnek hűséges szerelmet egymással, és csak akkor hajlandóak új párt keresni, ha életük szerelme elhunyt. Bár az emberiségre sajnos ez egyre inkább nem jellemző, éppen ezért a pingvinektől kéne példát vennünk ebben is.

Tisztességes konfliktuskezelés

Gyakran folytatnak élénk vitákat érvekkel, és néha dulakodásba fordul a nézeteltérés, de mindenesetre pozitívan kezelik a problémáikat. Tisztességesek, hatékonyak és soha nem haragtartóak.

Ajánlott cikkek