Egyéb kategória

Talán ócska, de inkább antik, és mi imádjuk! – A VOUS-lányok személyes tárgyai a múltból

A vintage tárgyaknak története van. Ezek a tárgyak ugyan nem tudnak mesélni, de a VOUS-lányok igen! Szerkesztőségünk tagjai most elárulják, számukra miért fontos az általuk birtokolt egy-egy kincs.

vous - 2016.03.16.
Talán ócska, de inkább antik, és mi imádjuk! – A VOUS-lányok személyes tárgyai a múltból

Mindenkinél akad legalább egy olyan tárgy, aminek nem ő az első tulajdonosa. Mindenki örököl olyan tárgyat a dédszülőktől, ami mások szemében talán értéktelen – de számára a világot jelenti. A bolhapiacok is tele vannak olyan filléres régiségekkel, amikért valaki akár a fél karját odaadná. Lássuk, a VOUS-lányok miket birtokolnak ezek közül a kincsek közül!

Eszter

Főszerkesztőnk, Eszter felülmúlta a várakozásainkat. Olyan személyes tárgyat hozott, ami aztán kézről kézre járt a szerkesztőségben, mert mindenki szeretett volna beleolvasni a könyvbe.

Forrás:
Molnár Anikó

Mariann

Mariann Iránban és Marokkóban is élt – és nem is tért haza üres kézzel.

„Nagymamám halála után különleges holmik kerültek az otthonunkba. Akkor még a szüleimmel laktam, a családi házunkban egyszer csak megjelent jó néhány nipp, köztük a mentazöld ruhát viselő porcelán-Déryné; százéves Biblia; régi számolókönyv, amelyben öröknaptár, mértékegységváltó is volt.

A könyvek között bukkantam rá a Menyasszonyok könyvére. Akkor még nem tudtam, de évekkel később teljesen beleszerettem a divattörténetbe, kész minikönyvtáram van a divat változásával foglalkozó képes és nem képes szakirodalomból. Ez a kiadvány az egyik legrégebbi közülük, nagy becsben tartom.

Ugyan nem kifejezetten a divattal foglalkozik, de a Tündérujjak magyar kézimunkaújság ajándékaként számtalan korabeli reklám is található benne. A kedvenc mondataimról cikket is írtam korábban. Hát, ne hagyjátok ki…”

„Ez a kis ezüstözött kancsó csak néhány évvel ezelőtt került hozzánk, de valójában nagyon régi. Marokkóban vettük a bazárban, és még a francia gyarmatosítás idejéből származik egy casablancai szállodából. Tuti, hogy Humphrey Bogartnak nem ebből öntötték a filmben a kávét, mivel azt egy amerikai stúdióban forgatták. Ennek ellenére imádom a filmet és a csillogó edénykét is.”

Forrás:
Molnár Anikó

Sophie

Sophie a pénztárcájából vett elő egy „csillogó valamit”, amit mindig magánál hord. A csillogó valamiről aztán kiderült, hogy valójában egy régi fülbevaló – csak épp a pár mindössze egyik fele.

„Sajnos a fülbevaló konkrét sztoriját nem tudom, annyit tudok róla, hogy anyám Granadában talált rá és vette meg. Arra pedig végképp nem emlékszem, hogyan kötött ki a pénztárcámban, és lett belőle pár helyett csak egy darab. Mindenesetre remélem, egyszer – esetleg Granadában – majd megtalálom újra a párját.”

Forrás:
Molnár Anikó

Viola

Viola a porcelánnippek világából hozott egy régi klasszikust.

„Rendszeresen járok bolhapiacra, imádom a régi apróságokat. Rajongok a porcelánfigurákért, szerintem van bennük valamiféle leírhatatlan báj. 1000 forintért kínálta egy árus, aki azzal indokolta az árat, hogy kézzel festett darabról van szó. Magabiztosan közöltem vele, hogy hiába kézzel festett, ha egyszer sorozatgyártott – és máris 300 forinttal olcsóbb lett.

Valójában nem értek a porcelánokhoz, de alku nélkül nincs bolhapiac. Szeretem elképzelni, hogy hogyan kerülhetett az első tulajdonosához, milyen lakásban figyelhetett a polcról, és hogy miket láthatott.”

Forrás:
Molnár Anikó

Takács Nóra

A VOUS sztárszerzője, Takács Nóra is bolhapiacon jutott hozzá a számára kedves kalitkához.

Forrás:
Molnár Anikó

„Már régen szerettem volna egy szép kalitkát, de sehol sem találtam olyat, amilyet elképzeltem. Gondoltam, hogy a legokosabb a bolhapiacon keresgélni, és milyen igazam lett! Egy öreg néni kincsei között bukkantam rá erre a szépségre, a 'kismadarat' pedig Gábortól, az operatőrömtől kaptam ajándékba. Egyelőre csak így üresen díszíti az irodámat a kalitka, de nem kizárt, hogy a jövőben könyveket tárolok majd benne, vagy virágokkal ültetem tele.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.