Egyéb kategória

Amit mindig is tudni akartatok: ezért drága a paróka

Ha eddig nem értettétek, miért olyan drága a paróka, akkor most itt a válasz. Egy videó ugyanis felfedi a parókakészítés 50 órás (!) folyamatát.
vous - 2016.03.15.
Amit mindig is tudni akartatok: ezért drága a paróka

Első lépésként a parókakészítő egy csipkét rak a baba fejére, ami a paróka alapjául szolgál. Ezt követően megalkot egy új, egyedi hajszínt: különböző színű hajakat és műhajat fog a kezébe, majd egy különleges, fésűszerű szerszám, a hekli segítségével egybefésüli őket, és kiejti a sérült hajszálakat.

Ennél a munkafolyamatnál nagyon vigyázni kell, ugyanis egy rossz mozdulat, és a haj széthullik, vagyis használhatatlan lesz – ezt szenior szerkesztőnk, Mariann és én testközelből is végignézhettünk, mikor egy budapesti parókakészítőnél jártunk.

Miután összemosódott a szín, és a gyengébb hajszálak kihullottak, a mester a baba fején lévő csipkébe tincsenként fűzi bele a hajat egy tű segítségével. Ez a folyamat akár 50 óráig is eltarthat. És mi még azt hittük, a mi hajunk elkészítése egy örökkévalóság…

Nézzétek meg ti is, elképesztő!

How wigs are made

Making wigs is way more intense than you realized.

Közzétette: INSIDER – 2016. március 11.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.