Egyéb kategória

Így játsszátok ki az e-maileteket feltörő hackereket!

A legtöbb ember mihelyst észreveszi, hogy feltörték az e-mail-fiókját, azonnal pánikba esik. Pedig ilyenkor a legjobb módszer az, ha időt nem pazarolva minél gyorsabban intézkedéseket tesztek a hackerekkel szemben. Ennek érdekében hoztunk nektek négy fontos lépést, mely segítségével ismét priváttá és biztonságossá tehetitek az elektronikus postátokat.
vous - 2016.03.14.
Így játsszátok ki az e-maileteket feltörő hackereket!

A mindennapokat átható technikai fejlődés alapvetően a társadalom érdekeit hivatott szolgálni. Mégis érdemes tudatában lennünk annak, hogy mint mindennek, ennek is két oldala van. Távolságot áthidaló gyors kommunikáció, idegen kultúrák megismerése vagy újabb kapcsolatok kiépítése – mindezek olyan pozitívumok, melyeket a modern technológiának köszönhetünk.

Azonban az emberek nagy része manapság úgy éli az online életét, hogy nem is gondol arra, esetleg adatai és üzenetei más számára is könnyedén elérhetővé válhatnak. Ha veletek is előfordult már, hogy feltörték az e-mail-fiókotokat, vagy csak szeretnétek elővigyázatosak lenni, ne csüggedjetek, van megoldás! Most hoztunk nektek négy egyszerű lépést, mellyel könnyedén megálljt parancsolhattok a pimasz adattolvajoknak.

1. Változtassátok meg a jelszavatokat!

Az internetes vandálok sajnos elég gyakorlottak ahhoz, hogy a különböző internetes portálok és
e-mail-szolgáltatók privát fiókjait könnyedén feltörhessék. Éppen ezért szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy a születési dátumotok vagy a kutyátok neve sajnos nem tartozik bele az erős jelszavak kategóriájába. Találjatok ki minél hamarabb egy olyan új jelszót, mely kis- és nagybetűk, valamint számok kombinációja. Minél hosszabb és bonyolultabb, annál jobb. Természetesen jó a realitás talaján maradni, hiszen nektek azért nem árt, ha meg tudjátok jegyezni.

2. Állítsátok be a kétlépcsős azonosítást!

Forrás:
www.pexels.com

A legtöbb e-mail-szolgáltató már rendelkezik ezzel a bizonyos kétlépcsős azonosítási funkcióval. Ennek segítségével egy plusz ellenőrzési kapun kell átmennetek ahhoz, hogy jogosultak legyetek a belépéshez. Igaz, hogy kicsit több időt vesz igénybe, amíg bejelentkeztek, de egy erősebb pajzsot is jelent a rosszindulatú emberekkel szemben. Ne feledkezzetek meg róla!

3. Ellenőrizzétek a beállításokat!

Bizony ezeket is muszáj lesz ellenőriznetek. A legtöbb hacker ugyanis bekapcsol egy olyan funkciót, melynek segítségével minden egyes e-mailetekről kapnak ők is egy másolatot. Igen, elég ijesztő belegondolni, de tehettek ellene, hogy mindez ne fordulhasson elő. Nézzétek meg a beállításokat, hátha végeztek más módosítást is!

4. Küldjetek figyelmeztetést a barátaitoknak!

Forrás:
www.pexels.com

Ha már áldozataivá váltatok egy tisztességtelen ember gaztettének, nem árt óva inteni a barátaitokat a rájuk leselkedő veszélyektől. Jelöljétek ki a levelezési listátok valamennyi tagját, és figyelmeztessétek őket arról, hogy ha kapnak valamilyen szokatlan levelet tőletek, azt ne nyissák meg, ugyanis nagy valószínűséggel vírusként terjesztik.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.