Egyéb kategória

Vigyázzatok, ha aszalt gyümölcsökkel fogynátok!

Ha eddig teljes lelki nyugalommal nassoltatok aszalt gyümölcsöket a diétátokba illesztve, akkor van egy rossz hírünk: az aszalt gyümölcsök nem annyira királyak, mint ahogyan gondoltuk.
vous - 2016.03.10.
Vigyázzatok, ha aszalt gyümölcsökkel fogynátok!

A PureWow ugyanis pontot tett a nagy vita végére, ami az aszalt gyümölcsök fogyasztását illeti. Biztos egészségesek? Szabad diéta közben enni, vagy sem? Megérkeztek a pró és kontra érvek – mi pedig elárulunk mindent!

Mi szól ellene?

Forrás:
pixabay

Leginkább az, hogy az aszalt gyümölcs úgy készül, hogy gyakorlatilag a friss gyümölcsből kiszívják a vizet, és ennek köszönhetően sokkal kisebb lesz, mint az eredeti gyümölcs. Ez azt is jelenti, hogy nem elég ugyanannyit enni az aszalt változatból, amennyi szemre elég lenne a friss gyümölcsből – hiszen sokkal kevesebb tápanyag van benne. A dehidratálásnak köszönhetően pedig – ó, jaj! – sokkal-sokkal több cukor kerül az aszalt változatba, így egy csésze mazsolával jóval több cukrot visztek be a szervezetetekbe, mint egy csésze friss szőlővel. Uff, annyi a diétának.

Mi szól mellette?

Az, hogy az aszalt gyümölcs még mindig jobb, mint ha betolnátok egy zacskó csipszet vagy egy szelet tortát. Kalória- és energiatartalma pedig megadhatja a testeteknek a szükséges erőnlétet a napotokhoz.

A lényeg, hogy figyeljetek oda arra, mennyi aszalt finomságot visztek be, vagy szokjatok át az egészséges nasikra még idén! Ajánlottam már nektek a kókuszcsipszet, de nagyon finom volt ám Takács Nóri zabos sütije is, kóstoltam én is, süssétek meg magatoknak ti is!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.