Egyéb kategória

Már nagyon ideje volt: végre jönnek a női emojik!

Az online világban nincs szükség szavakra, elég egy jól választott hangulatjel, ami többet mond minden szónál. Kár, hogy a nők ebben is kevesebb lehetőséget kaptak – mostanáig.
vous - 2016.03.03.
Már nagyon ideje volt: végre jönnek a női emojik!

Helyszín, tevékenység, hangulat, érzés. Bármit kifejezhetünk a emojikkal, amikből sosincs elég. Bár az utóbbi frissítéseknek köszönhetően bővült a repertoár és már bőrszínt és hajszínt is válthatunk, hogy még jobban tudjunk azonosulni a kis karakterekkel, egyvalamit mégis kifelejtettek: a nőket.

Forrás:
youtube.com

Ha jobban megnézzük, a körömfestős és hajvágós hangulatjeleken kívül javarészt férfifejekkel kell szemléltetnünk az érzéseinket. Vagyis kellett, idáig!

A Procter and Gamble Always készített egy videót, ami felhívja a figyelmet a hiányosságra, és arra kéri az embereket, hogy használják a #likeagirl hashtaget, ezzel kifejezve támogatásukat, elvégre mi, nők egy nap több mint egymilliárd hangulatjelet küldünk. Erről mondja el véleményét több lány a videóban.

A lányoknak nincsenek szakmai hangulatjelei, kivétel, ha menyasszonynak lenni egy szakma.

Michele Baeten, a P&G’s Always igazgatója szintén nyilatkozott a kampány kapcsán.

A mi célunk az, hogy a lányoknak, akik használják a telefonokat, egy pár hónapon belül lehetőségük legyen nőként képviselni a szakmát és a sportokat, amikben jártasak.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.