Egyéb kategória

„A gyógyulás egy háború megnyerése” – Egykori evészavarosok vallottak a betegségükről

A legnehezebb időkben a legnagyobb segítség az összefogás és a támogatás. E kettő összetevő az, ami tartja bennünk a lelket és erőt ad ahhoz, hogy végighaladjunk a gyógyuláshoz vezető úton. Így vannak ezzel azok a lányok is, akik evészavarral küzdöttek, és most azoknak szeretnének segíteni, akik még nem gyógyultak ki a betegségből.
vous - 2016.03.02.
„A gyógyulás egy háború megnyerése” – Egykori evészavarosok vallottak a betegségükről

Az evészavar napjainkban sajnos eléggé elterjedt és veszélyes betegség. Anorexia, bulimia – mindkettő esetében evészavarról beszélünk, aminek a hátterében legtöbbször pszichés zavarok állnak. Általában fiatal lányokat, nőket érint a probléma, ám egyre több fiatal férfit diagnosztizálnak a betegséggel. Az orvostudomány ugyan ismeri a tüneteit és a kezelését is, mégis kifejezetten nehéz sikeresen kigyógyulni belőle.

Ezen betegségben érintettek segítségével hoztak létre egy kampányt, aminek célja, hogy segítsen a benne szenvedőknek. A lényege, hogy azok a nők, akiknek sikerült legyőzniük betegségüket, elmesélik, hogy mi volt az, ami erőt adott nekik a gyógyulás során.

A Project Heal egy nonprofit szervezet, amely segít megismertetni az emberekkel az evészavart és adományt gyűjt azoknak, akik nem tudnák kifizetni a kezelés árát. Liana Rosenman, a Project Heal társalapítója így mesélt a munkájukról a Huffington Postnak:

Az evészavar, mint minden más mentális betegség, egy életre szóló harc. Ehhez kértük segítségül a már gyógyult férfiakat és nőket, hogy segítsenek inspirálni társaikat a saját történetükkel.

Rengeteg túlélő csatlakozott hozzájuk, akik történeteiből kiderült, hogy mindenkinek egyedi tapasztalatai voltak. A legfontosabb, hogy a kampány a túlélők hangja legyen, épp ezért mesélik el képekben, mit jelent számukra a gyógyulás.

Mo: „A gyógyulás felfedezés”

Forrás:
http://theprojectheal.org/

Emily: „A gyógyulás megnyerni egy háborút az evészavar ellen”

Forrás:
http://theprojectheal.org/

Gabby: „Használni és birtokolni a hangom”

Forrás:
http://theprojectheal.org/

Christina: „Megbarátkozni a furcsaságommal”

Forrás:
http://theprojectheal.org/

Salina: „A pillanatnak élni és szeretni az életet”

Forrás:
http://theprojectheal.org/
Ajánlott cikkek