Egyéb kategória

Tartsatok tavaszi nagytakarítást az irodai életetekben is!

Eljött a hivatalos meteorológiai tavasz előtti utolsó nap, amikor már tényleg érdemes felkészülnünk a változásra. Ne csak a ruhatárunkat cseréljük a színesebb, vékonyabb verzióra, hanem a munkahelyünkön is jobb, ha rendet teszünk, hiszen ott töltjük a napunk nagy részét, nemde?
vous - 2016.02.29.
Tartsatok tavaszi nagytakarítást az irodai életetekben is!

A tavasz az az évszak, amikor minden életre kel. A nappalok egyre hosszabbodnak, a madarak csicseregnek, a fák rügyeznek, a színek és az élet pedig visszatér a világba. Nem véletlenül a legtöbb ember kedvenc időszaka, elvégre mindenki aktívabb, boldogabb és kedvesebb. Hogy ezt egész nap sikerüljön megtartanunk, jöjjön néhány ötlet, amivel a karrierünk is tavaszi hangulatba borulhat!

Iroda

Rendetlen íróasztal egyenlő rendetlen elme. Így egyértelmű, hogy az íróasztalotok legyen az első hely, ahol rendet raktok. Egy tiszta hely nagyobb teret enged a kreativitásnak is, szóval dobjátok ki a régi jegyzeteket, és engedjétek, hogy új erővel áramoljon belétek a kreativitás! Inspirálódhattok egy korábbi cikkemből is, ahol kreatív Instagram-profilokat mutattam nektek.

Forrás:
pexels.com

Számítógép

Mi értelme van rendezett környezetben lenni, ha belül káosz van? Nyugi, most nem a lelki békére gondolok, hanem a számítógépre. Saját magamból kiindulva valószínűleg veletek is előfordult már (vagy folyamatosan előfordul), hogy felhalmoztok egy csomó alkalmi adatot, képet, dokumentumot, amik aztán szépen elfelejtődnek. Hiba! Rendszerezzünk, töröljünk, és dolgozzunk átláthatóbban!

Motiváció

A nagy hajtásban gyakran megfeledkezünk magunkról és szépen lassan belesüllyedünk a mindennapok iszapjába, amiből elég nehéz kimászni. Időről időre ugyanaz történik, és már teljesen elhagyott minket a motiváció. Emlékezzünk vissza, miért választottuk magunknak ezt a munkát, mi az, amiért annyira szerettük az elején. Szerezzük vissza az optimista hozzáállásunkat, változtassunk az életmódunkon, lógjunk pozitív emberekkel, motiválódjunk könyvekből és cikkekből!

Frissítés

A közérzetünk javítása egyenlő a munkamorálunk javításával. Töltsetek el egy kis időt magatokkal, ti is és a munkátok is megérdemli! Egy új szett, egy új frizura, egy kis kikapcsolódás, és máris új emberként tértek vissza.

Forrás:
pexels.com

Lista a célokról

Készítsetek egy listát a céljaitokról. Mi az, amit az évben szeretnétek elérni akár a munkában, akár a magánéletben. Az éves horoszkópotok – amit itt olvashattok – ugyan nagyjából megmutatja, mire számíthattok, de egy kis változás mindig jól jön, főleg, ha sikerélménnyel társul. Arra figyeljetek, hogy reális és rövidtávú célokat tűzzetek ki, akár egész évre előre. Igazi boldogság visszanézni a kipipált bakancslistát.

Pihenés

Végül jöjjön egy édes kis házi feladat, ami persze teljesen rajtatok múlik. Szánjatok magatokra időt a munkán kívül is: fektessétek az időtöket a fejlődésbe. Kommunikációs készség, vezetői képesség, szemináriumok, előadások, tanácsok, vagy legyen csak egy jó könyv, amiből tanulhattok. A lényeg, hogy élvezzétek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.