Egyéb kategória

Ezt mind tudnotok kell a gyerekvállalásról

Mindenkinek joga van megválasztani az álmait. Ha valaki úgy dönt, hogy hátralévő életében inkább meetingekre akar járni, és nem szülői értekezletekre, hát az ő döntése. Régen megvetettük azt, aki így gondolkozott. Aztán a kivételesebbek később felpróbálhatták a cipőjét, és a világ megértette, hogy ez egy nagyon bonyolult kérdés.
vous - 2016.02.27.
Ezt mind tudnotok kell a gyerekvállalásról

Nem mutatnak igazi szülős videót biológiaórán, pedig kellene. A filmekből tudjuk, hogy három levegővétel, két nyomás, egy nagy sikoly, és már ki is bújt a baba. Kár, hogy ez valójában nem így megy. Édesanyám szerint hogyha nyomás közben úgy visítanánk, mint a filmekben, elszakadna a hangszálunk.

Azt tudjuk, hogy mi fán terem a papucsállatka és hogyan szaporodik a medúza. De azt, hogy egy élet hogyan tör utat magának testünk legszentebb pontján keresztül, na, azt bezzeg nem mutatták meg elégszer a suliban. Számtalan kérdés merül fel egy nőben, mielőtt meghozná élete egyik legsúlyosabb döntését. Félelmek kontra még nagyobb félelmek.

Megváltozik majd az egész életem?

Az Y generáció legjellemzőbb tulajdonsága a félelem és a rettegés. Ez életünk minden területét áthatja. Mi lesz, ha minden rosszat átadunk a gyerekünknek, anélkül hogy feltűnne?

Jön a gyerek, megy a karrier?

Nem lehet valaki egyszerre részlegvezető és tökéletes anya. Meg lehet próbálni, persze. De egy napon dönteni kell: vagy maradok a cég legfontosabb ügyfelével tárgyalni, vagy odaérek időben anyák napjára. Nem kérdés, hová húz a szívünk.

Forrás:
pixabay.com

Mi lesz, ha a szerelmünkbe kerül a közös gyerek?

A múlt nyáron láttam egy házaspárt egy két év körüli gyerkőccel. Az anya alakján nem is látszott, hogy túl van egy terhességen, a papa eszméletlen helyes volt, a kislány pedig gyönyörű. Legalább negyed órán keresztül bámultam őket, és tudjátok, mit kerestem? Az intimitást, de hiába. Az a két ember olyan hideg volt, mint egy jégcsap.

Félünk, hogy fel kell áldoznunk a testünket (ettől momentán a pasink is fél)

A férfi értékmérője a pénztárcája, a nőé a szépsége. Bár ne így lenne! Pontosan ezért mi, nők rengeteg időt és energiát ölünk abba, hogy minden ott és úgy legyen rajtunk, ahol annak lenni kell. Ez úgy általában is borzalmasan nehéz feladat, de a szülés vajon tönkretesz mindent?

Mi lesz, ha rossz szülő leszek?

Minden gyereket a szülei rontanak el. Mert túlságosan szeretnek vagy mert nagyon elhanyagolnak. Mert mindenben segítenek, vagy mert soha nincsenek ott, amikor szükség lenne rájuk. Hol van az arany középút?

Mindennek ellenére a gyereknevelés lehet a legcsodálatosabb dolog a világon. Én a magam részéről azt bánnám, ha kihagynám. De ettől még félek. Sokan nem gondolnak bele, hogy gyakorlatilag 25 évre háttérbe kell szorítanunk önmagunkat, érte. És ez az első hiba.

Anyukákról, anyukáktól a VOUS-n

Baba-mama témában is olvashattok a VOUS-n. Kövessétek kétgyermekes szerzőnket, Séllei Lillát, aki az anyukákat érdeklő és megosztó témákról is ír. Legutóbb például a hiszti kezeléséről vagy a gyerekhámról. Korábbi szerzőnk, Flórababa is segítséget nyújthat a felkészülésben: milyen az, ha valakinek soha nem alvó gyereke van – a mama és a baba szemszögéből. Az #újratervező anyukák sorozatunkban bemutattuk, hogy van új élet a baba mellett is. És még divatozni is lehet a babával, tudjuk meg hétről hétre a most indult #Bora baba gardróbja sorozatból.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.