Egyéb kategória

5 érdekesség, amit eddig nem tudtatok Jamie Oliverről és Budapesten nyíló étterméről

Már csak pár hónapot kell aludni, hogy Jamie Oliver megnyissa olasz éttermét Budapesten. Májusban ugyanis Magyarországra is megérkezik a Jamie's Italian, amely már Nagy-Britanniában, Isztambulban, Moszkvában és Rotterdamban is megtalálható. Már alig várjuk!
vous - 2016.02.26.
5 érdekesség, amit eddig nem tudtatok Jamie Oliverről és Budapesten nyíló étterméről

Jamie Oliver az utóbbi pár évben rengeteget harcolt az iskolai menzák megreformálásárt, valamint azért, hogy bevezessék az úgynevezett cukoradót, ami megadóztatná a szénsavas üdítőket. Az Index újságírója Londonban, Fifteen nevű éttermében faggatta őt a hamarosan nyíló étterméről, a magyar és olasz kajákról és magáról, Jamie-ről. Most kihámoztuk nektek a legérdekesebb infókat.

Jamie házvezetőnője és annak férje is magyar

Jamie viccesen megjegyezte, hogy az elmúlt években magyarokkal él együtt, ugyanis házvezetőnője és annak férje is magyar, akik imádják a régi magyar ételeket.

El is döntöttem, hogy elmegyek Budapestre velük meg a gyerekekkel, ha az étterem megnyílt, és kicsit lenyugodtak a dolgok.

Forrás:
Facebook/ Jamie Oliver

Imád magyarokkal dolgozni

Jamie éttermeiben rengeteg magyar dolgozik.

Ha sikerül felvenni egy magyart, munkaadóként mindig azt gondolom, hogy jól járunk, mert sokat dolgoznak, de intelligensek is.

A Jamie’s Italian éttermekben csak Jamie Oliver-recepttel dolgozhatnak a szakácsok

Emellett beépített tesztelők és próbaevők járják Jamie éttermeit az egész világon, akiktől folyamatosan várja a visszajelzéseket. Továbbá minden étterem konyhájában van egy kamera, ami felveszi a kimenő tányérokat.

Forrás:
Facebook/Jamie Oliver

Vissza akar térni a konyhába

Jamie most igyekszik mindent leépíteni, és vissza szeretne térni a pult mögé. Azt mondja, ez az, amit imád, és mindig is ez volt az álma. Rengeteg komoly dologgal és globális kérdéssel foglalkozott az elmúlt években, most például a kormánynak írt egy levelet a gyerekkori elhízás elleni stratégiáról, ami majd a Timesban jelenik meg.

Ami nagyon komoly dolog, de én igazából csak főzni akarok.

Forrás:
Facebook/ Jamie Oliver

Már állati nemi szerveket is kóstolt

Egy bennszülött navahó indián közösségben egyszer megkínálták egy belsőségekből készült étellel, egészen konkrétan állati nemi szervekkel, amit a legrosszabb ételnek tart, amit valaha kóstolt.

Jó képet vágtam hozzá, mosolyogtam és megettem, de gondolni sem szeretek rá.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.