Egyéb kategória

A husky és a bernáthegyi nem Indiába való!

Indiában egyre többen tartanak háziállatokat úgy, hogy nem tudják biztosítani nekik a megfelelő körülményeket – ennek pedig súlyos következményei vannak.
vous - 2016.02.23.
A husky és a bernáthegyi nem Indiába való!

2009-ben 7 millió volt a háziállatok száma Indiában, ami 2014-re csaknem a duplájára, 12 millióra ugrott – derült ki egy piackutató cég, az Euromonitor számításaiból. Sőt, igen közkedveltek lettek az olyan fajták, mint a husky vagy a bernáthegyi – írja a Quartz.

Forrás:
pixabay.com

Azonban ezeket az állatokat apró lakásokban tartják a meleg indiai városokban, melynek következménye, hogy az állatok gyakran megbetegszenek. A lakosoknak pedig nincs pénzük arra, hogy kielégítsék az állatok igényeit, így közülük sokan egyszerűen az utcán végzik, vagy visszaviszik őket a kisállatboltba.

Miért kell az indiaiaknak a husky és a bernáthegyi?

A megfejtés két szóban rejlik: szépség és hiúság. Mohan Kadam, egy helyi kisállatbolt tulajdonosa szerint ez állhat a hátterében:

Az emberek szépnek találják a huskyt, mert szép kék szeme van.

Bár a spániel, a labrador és a beagle továbbra is népszerű, az egzotikus kutyákra – mint a husky és a bernáthegyi – 10 éve folyamatosan nő a kereslet. Harshdeep Singh kutyatenyésztő például azt állítja, hogy 20 huskyt és 30 bernáthegyit ad el havonta.

Forrás:
Instagram.com/worldofsaints

A kényeztetés nem elég!

Hiába veszi őket magához egy szerető gazdi, egyszerűen nem tudja biztosítani nekik a megfelelő körülményeket még akkor sem, ha sok pénze van. A kutyák ugyanis a forró nyár miatt bőr- és légzési problémákkal küzdenek – meséli Pradeep Rana állatorvos. Ezek a fajták nem ehhez az éghajlathoz szoktak. A huskyk például a Szibériai-félszigeten érzik igazán jól magukat, ahol akár -60 fok is lehet, a bernáthegyik pedig szintén olyan területeken élnek eredetileg, ahol a hóviharok a megszokottak.

A huskykat azért veszik meg az emberek, mert látják őket a filmekben, ahol gyönyörűek, azonban nem egészségesek.

Éppen ezért a gazdik sok esetben úgy döntenek, hogy inkább lemondanak róluk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.