Egyéb kategória

Őrültségnek tűnő dolgok, amiket minden kisgyerekes anya jól ismer

Tudjuk jól, szülővé válni az egyik legszebb dolog az életben. Ám gyerekeket gondozni a cukiskodáson kívül számos más dologgal is jár. A gyereknevelés néha kicsit gusztustalan, néha mókás helyzeteket generál, az pedig biztos, babázás közben az anyák és apák olyan speciális készségeket sajátítanak el, amiket a gyermektelenek talán nem is nem értenek.

vous - 2016.02.21.
Őrültségnek tűnő dolgok, amiket minden kisgyerekes anya jól ismer

Ha még nincs gyereketek, akkor most hoztunk nektek néhány olyan dolgot, amire érdemes felkészülnötök, ha úgy határoztok, bővítitek a családotokat. Ha pedig már szülők vagytok, akkor a most következő dolgok ismerősek lehetnek számotokra. A Women’s Health ugyanis kisgyerekes anyák segítségével összeállított egy mókás listát arról, mi az, amit minden szülő megtanul, mikor egy csecsemő érkezik az életébe.

Rászoktok a fenékszagolgatásra

Igen, minden friss szülő minél előbb túl akar lenni a NAGY pelenkacserén, és nem akar úgy elindulni otthonról, hogy útközben üsse meg az orrát A SZAG. Éppen ezért megszokássá válik a gyermek fenekének, azaz pelusának a szagolgatása.

Végre megtanuljátok, mi az igazi kajapara

Lehet, hogy eddig azt hittétek, az a dráma, ha valami olyat kell megennetek, amit nem szerettek. De ha már van egy öntudattal rendelkező pár éves gyereketek, megtudjátok, az igazi világvége az, ha a virsli vége véletlenül hozzáér a mellette levő felvágott paradicsomokhoz.

Mániátokká válik a kakilás

Forrás:
giphy

Mindegy, hogy egészen apró-e a gyerek, vagy már kicsit nagyobb, központi kérdés lesz az életetekben, hogy rendesen, egészségesen végzi-e a dolgát. Mert megtanultátok, hogy ezen keresztül nagyon könnyű megállapítani, ha valami egészségügyi problémája van a gyermeknek. Így pedig teljesen átlagos kérdéssé válik a napjaitokban, hogy a kicsi mikor, mennyit, mekkorát, milyen színűt és állagút kakilt. Erről néha az óvó nénikkel is hosszú diskurzust tudtok folytatni, felidézve az elmúlt napokat, hogy azokon mikor milyen volt.

Kisebb élelmiszerboltot cipeltek magatokkal

Mert a gyerekek a nap bármely szakában, a legváratlanabb helyeken lesznek hirtelen olyan éhesek és szomjasak, mint még soha. Ezért mindig van nálatok víz, gyümölcslé, gyümölcs és keksz. Minimum. Így jobb esetben talán megúszhatjátok, az „anya, vegyél meg nekem mindent” hisztériát útközben.

Észre sem veszitek, de állathangokat adtok ki

Mivel rengeteg időt töltötök napközben azzal, hogy egy-egy gyöngyöző kacajért cserébe röfögtök és nyaú-nyaúztok a gyereknek, egy idő után észre sem veszitek, hogy mikor nincs a közelben, akkor is ezt csináljátok. Ha pedig éppen nem kutyául beszélgettek, akkor gyakran kapjátok magatokat azon, hogy magatokban beszéltek, vagyis narráljátok az életeteket, ahogy akkor szoktátok, mikor a kicsikkel vagytok.

VOUS-anyukák, nektek ismerősek ezek a helyzetek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.