Egyéb kategória

Egy férfi több ezer virágot ültetett, hogy vak feleségét mosolyogni láthassa

Egy férfi virágokat ültetett vak feleségének, hogy újra mosolyogni láthassa őt, mikor megérzi az édes illatot. A gesztusból mára turisztikai látványosság lett.
vous - 2016.02.18.
Egy férfi több ezer virágot ültetett, hogy vak feleségét mosolyogni láthassa

Japán főként a cseresznyevirágzásról híres ebben az évszakban, azonban mára egy gyönyörű, illatos virágoskert is nagyon népszerű lett, melynek hátterében egy szívszorító romantikus történet áll.

Forrás:
Youtube

30 év házasság és kemény munka után a Shintomi házaspár úgy döntött, kiélvezik nyugdíjas éveiket és körbeutazzák az országot. Azonban az asszony 52 évesen elvesztette a látását a cukorbetegsége miatt – írja a RocketNews24.

Forrás:
Youtube

Mikor rájött, hogy így le kell mondania az álomutazásról depressziós lett és bezárkózott az otthonába. A férjét ez nagyon elszomorította, azt gondolta, hogy ha arra tévedne néhány látogató, akkor a felesége talán nem érezné magát annyira magányosnak. Úgy döntött, elültet néhány rózsaszín shibazakura virágot a kertbe, hátha az majd odavonzza az embereket. A látogatók mellett pedig abban is bízott, ha felesége megérzi a finom illatot, akkor az jókedvre deríti majd.

Forrás:
facebook/ Yoshiyuki Matsumoto

Két év alatt több ezer virág nyílott és illatozott a kertjükben. Most, egy évtizeddel később már rózsaszín tenger borítja az egész környéket, amit naponta több mint hétezer ember látogat meg.

Az asszony pedig gyakran sétálgat a kertben és élvezi a finom, édes illatot. Olyankor mindig mosolyog.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.