Egyéb kategória

Nem is gondolnátok, de a szájvíz a lábatokkal is csodát tesz!

Csak szerencse kérdése, és persze a jó cipőé meg a genetikáé, hogy mennyire hajlamos a lábatok megizzadni és bebüdösödni. Hiába, a lábszag igazi szörny tud lenni a hétköznapokban, ami mindenhová elkísér, és rettegünk, mikor honnan ugrik elő. Bár többnyire a cipőnkből szokott.
vous - 2016.02.19.
Nem is gondolnátok, de a szájvíz a lábatokkal is csodát tesz!

De semmi pánik! Ha már elegetek van a különféle kencékből, akkor van itt egy egyszerű, ám nagyszerű trükk, hogy megszabaduljatok a legmakacsabb lábszagtól is! Mindössze egy csésze mentolos szájvízre lesz szükségetek, és 2 csésze meleg vízre.

Ezeket öntsétek egy tálba, amibe bele tudjátok tenni a lábatokat, majd áztassátok 15-20 percig. Ügyeljetek azonban arra, hogy ne legyen semmilyen sérülés a lábatokon, a vegyszer nem tesz jót a nyílt sebeknek, és ti is visítani fogtok az égő fájdalomtól. Az idő letelte után öblítsétek le a lábatokat tiszta vízzel, és töröljétek szárazra.

Forrás:
pixabay

Miért is működik?

A szájvízben található benzoesav és etanol elpusztítja a gombákat és a baktériumokat, így kevesebb esélyt ad a lábgombának és a lábszag kialakulásának. Végül is nem véletlenül mondják, hogy friss leheletet ad a szájvíz, a lábatok is friss illatot kap általa.

Még több házi praktikát itt olvashattok, ahol a bútorok lábnyomának eltüntetéséről írtunk, de érdekes lehet még pár tanács, hogy hogyan hasznosítsátok újra a kidobásra szánt szempillaspirálotokat.

Ajánlott cikkek