Egyéb kategória

Életleckék, amiket csak a rosszlányoktól tanulhatunk meg

Köztünk, lányok közt egészen lényegtelennek tűnő – de valójában igenis fontos – eldöntendő kérdésekből tudnak vérre menő viták kerekedni. Az egyik ilyen kérdés például, hogy ki kicsoda akar lenni a Grease-ből: Sandy vagy Rizzo – azaz a jó vagy a rosszlány? Általában mindenki Sandy szerepébe szereti magát beleképzelni, pedig van mit tanulni a Grease antihősnőjétől – és úgy általában a rosszlányoktól is.

vous - 2016.02.13.
Életleckék, amiket csak a rosszlányoktól tanulhatunk meg

Ha valami Rizzo nevéről azonnal beugrik, akkor az a stílusa.

Amíg a Grease-ben a csajok az ötvenes évek divatjának megfelelően öltöznek, addig Rizzo nem fél kilógni a sorból. Magasról tesz a deréktól lefelé bővülő szoknyákra és a színes kardigánokra. Azt vesz fel, amit akar – és nem érdekli, ki mit gondol róla.

Nem azt mondom, hogy öltözzetek ti is tetőtől talpig feketébe és lázadjatok – közülünk Niki az, aki nyáron is csak ezt teszi –, de mindenképp irigylésre méltó az a magabiztosság, amivel a rosszlányok elindulnak otthonról.

Biztos volt már olyan, hogy szívetek szerint magas sarkúban vagy vörös rúzzsal indultatok volna el reggel tízkor, de inkább visszafogtátok magatokat, mert féltetek tőle, mit szólnának hozzá a suliban vagy a munkahelyen.

Eláruljak egy titkot? Ha magabiztosak vagytok, bármit felvehettek.

Na jó, ez alól kivételt képez a hercegnőjelmez, de a lényeget szerintem értitek. A titok abban rejlik, hogy a világ legtermészetesebb dolgaként viseld azt, amit szeretnél.

Ahogy már mondtam, a rosszlányokat nem érdekli, ki mit gondol róluk – és ez nem csak a stílusukra van jó hatással. Nem akarnak másoknak megfelelni, mert tudják, hogy ez egyszerűen lehetetlen.

A megfelelési kényszert még hírből sem ismerik. Mennek a saját fejük után, és azt csinálnak, amit csak akarnak. Ezzel szemben a nők nagy része állandóan azzal foglalkozik, hogy mit gondolhat róluk a külvilág. Ez pedig nincs túl jó hatással a döntéseikre.

A jó kislányok nem azt csinálják, amit szeretnének, hanem azt, amit mások elvárnak tőlük. Ha viszont mások elvárásait teljesítitek, akkor másokat tesztek boldoggá, nem pedig saját magatokat.

Ha már mások elvárásainál tartunk, az egyik dolog, ami miatt sok csaj nem mer a sarkára állni, a konfliktuskerülés. A rosszlányokat sokszor a balhékkal azonosítják, pedig csak annyiról van szó, hogy mindig kiállnak magukért – és ennek nem félnek hangot adni.

A nőktől elvárják, hogy simulékonyak és megértőek legyenek – de én mégis arra bátorítanálak titeket, hogy ha valami nem tetszik, akkor ne fogadjátok el a helyzetet.

Álljatok ki magatokért!

Az megvan, hogy a pasik imádják a rosszlányokat, ugye? Szerintetek miért? Azért, mert ezekből a lányokból függetlenség sugárzik. Egyedül is jól érzik magukat, önállóan is boldogulnak, és nincsenek ráutalva a férfiakra. A pasiknak pedig mindig az a csaj kell leginkább, akit nehéz megfűzni. A rosszlányokat nehéz: ha pasi vagy, be kell neki bizonyítanod, hogy igenis szüksége van rád – a férfiak pedig imádják a kihívásokat.

A legtanulságosabb dolog viszont mégis az, ami miatt leginkább ódzkodunk ezektől a lányoktól. Ők ugyanis hibáznak. Több olyan dolgot is megtesznek, amit ti nem mernétek, vagy amire nem lennétek büszkék. Félre ne értsetek! Nem gondolom, hogy meggondolatlanul hülyeségeket kéne csinálnotok!

Forrás:
Flickr/Claire Bethany, Stocksnap, Pexels, Kaboompics, Giphy

Viszont az, hogy ezek a csajok nem félnek hibázni nem egy rossz dolog.

Hibázni emberi dolog, sőt, én kötelező tárggyá tenném az egyetemeken mondjuk 3 kreditért. Mert mindannyian félünk hibázni, pedig a tévedésnek fontos szerepe van az életben. Tanultok belőle, fejlődtök tőle, megtanultok megbocsátani másoknak és magatoknak. Hibázni az útkeresés egyik legfontosabb lépése.

Higgyétek el, a legnagyobb hiba, amit elkövethettek, ha nem engeditek meg magatoknak azt a szabadságot, hogy néha tévedjetek.

Ajánlott cikkek