Intim

Mi köze Voldemortnak a puncimhoz? – Avagy miért nem becézgetjük a Tudjukmit?

Lehet, hogy most olyan kérdést fogok feltenni, amitől fülig pirultok, vagy hülyének néztek, vagy nem értitek, hogy mit akarok. De éget a kérdés belülről, úgyhogy leírom: ti hogy hívjátok a Tudjukmit? Mármint: a puncit.

vous - 2016.02.01.
Mi köze Voldemortnak a puncimhoz? – Avagy miért nem becézgetjük a Tudjukmit?

Na tessék, leírtam. Punci.

Mondhattam volna azt is, hogy nemi szerv, ahogyan bioszórán tanultuk, vagy úgy, hogy vagina, ahogyan az orvosi nagykönyvekben is benne van, hogy a hüvelyről már ne is beszéljek, ez utóbbiról amúgy mindig a zöldborsó termése jut eszembe, még felbontás előtt. Ekkora hülyeséget, hogy hüvelynek nevezik a puncit!

Na szóval, fogadok, mikor nőgyógyásznál ültetek, ráadásul férfi nőgyógyász előtt, biztosan megesett már az első egynéhány alkalommal, kis fiatal csitriként, hogy belekezdtetek a mondatotokba, majd a lényeg megnevezésénél valahogy így fejeztétek ki magatokat:

…Ott. Lent…

vagy

…aaaa…

(Közben fejbólogatás, szemöldök felvon, levegő beszív, tekintet szuggerál, nyakvakarászás, nyeldeklés, szájmegnyalás, finom lefele irányuló mozdulatok.)

A doki meg ilyenkor türelmesen pislog, bólogat, vagy rövidre zárva a diskurzust, visszakérdez: a hüvelye? Ti meg kissé meglepetten vagy fülig vörösödve, belepirulva bólogattok, hogy ohh, IGEN, nem kellett kimondani, témánál vagyunk. Vagy egyszerűen csak gyorsan valamelyik rideg orvosi szakszó után nyúltok, elvégre nyilván nem a dokitokkal fogtok bájcsevegni a puncitokról.

De úgy általában senkivel sem fogtok róla bájcsevegni, nem úgy, mint a pasik! Nézzétek csak meg a videót, amit ezen az oldalon találtunk!

A pasiknál ugyanis nevén van nevezve minden, nem véletlen, hogy szívesen becézgetik a péniszüket is mindenféle néven. Luca, a VOUS viselkedéselemzője abban látja ennek az okát, hogy a punci korunk Voldemortja, akit, illetve amit Nem Nevezünk A Nevén.

Michaletzky Luca

Viselkedéselemző, vitorlázó, örökmozgó és titokban sellő vagyok. Szeretem az emberi lélek rejtelmeit fürkészni, felfedezni ezt a számtalan belső világot: mind valahogy nagyon hasonlók és teljesen különbözők. Ápolom a test-elme-lélek egyensúlyát, és igyekszem a határaimat feszegetni, folyamatosan fejlődni. Vallom, hogy nincsenek problémák, csak lehetőségek a megoldásra.

A férfiak kevésbé szégyenlősek, ez fiatalon, a baráti körükben is sokkal központibb téma, mint a lányoknál. Kinek mekkora, szőrös, nem szőrös, akié nagyobb, az falkavezér, megy a versengés.

Mi, nők nem szeretjük mutogatni, épp eléggé frusztrál bennünket a testünk többi része, nem akarunk még ezen is aggódni. Éppen ezért, mivel kevesebbet foglalkozunk vele és beszélünk róla, nehezebben nevezzük a nevén, és nehezebben áll rá a szánk a becézgetésre is.”

Pedig nevén nevezni és becézgetni a puncit szexi

Az a nő, aki határozottan, félénken, viccesen vagy mocskosan, de nevén nevezi a vagináját, az tisztában van a testével. Azt sugallja, helyén kezeli, tudja, hogy létezik, szereti, és azt is tudja, mit szeret az ő nyunyója. Az, hogy miképpen nevezitek el, mindegy. Nálatok dől el fejben, hogy melyik szó rideg vagy gusztustalan, melyik erotikus, melyik kedves.

Lehet nyunyó, vagina, hüvely, liliom, pina, puna, muff, jóni, málnás, kéjbarlang, vagy a South Parkból Eric Cartman után szabadon vajayjay, azaz nuncus. Nálatok melyik a befutó?

Forrás:
iStock, Flickr/Swallowtail Garden Seeds

Már a Harry Potterből is kiderült, hogy aminek a nevét ismerjük és kimondjuk, afölött hatalmat szerzünk. Aminek nem merjük kimondani a nevét, nem merjük megnevezni, attól félünk, elzárkózunk. Amitől félünk, arról csak suttogni merünk. Pedig a hálószoba sötétjében pirulósan vagy búgó hangon elsuttogni édes kis szavakat a puncinkról felszabadító és vágycsiholó is lehet. Igaz?

Persze nem vagyunk egyformák. Vannak, akik egyszerűen csak neveltetésükből, személyiségükből adódóan szégyenlősek, ha meg kell nevezniük a nőiségük eme részét, megint mások szerint a téma túl van lihegve.

Nem értem, minek kell ennek ekkora feneket keríteni, nem vagyunk olyanok, mint a pasik, akik úgy beszélnek a nemi szervükhöz, mintha egy különálló személy lenne

– mondta egy barátnőm, de találkoztam ennek a példának az ellenkezőjével is. Egyszer egy másik barátnőm sóhajtott fel szomorkásan egy beszélgetésünk alkalmával:

Beteg a puncusom.

Én meg rendesen elcsodálkoztam, hogy mennyi érzelem és gondoskodás érződik az egész mondatból, a metakommunikációjából. Rá is kérdeztem rögtön akkor, hogy honnan jön ez a mély kötődés a puncushoz, meg egyáltalán ez a név. És akkor azt mondta:

A puncusom a nőiségem része, az is én vagyok. Ha valami baj van vele, én sem vagyok jól, nem érzem magam teljes értékű nőnek, és nem is érzem jól magam a bőrömben.

Ez is egy nézőpont. Mindenesetre én már eleget beszéltem a nők kelyhéről, végigzongoráztam pár becenevet, most rajtatok a sor. Ti hogy hívjátok Azt, Ami Ott Van Lent?

Forrás:
VOUS

 

Ajánlott cikkek