Egyéb kategória

Innen tudja a kutyátok, hogy szomorúak vagytok

Kutyaimádók, figyelem! Ha ti is úgy érzitek, hogy a szőrös kis barátotok minden érzésetekkel tud azonosulni, akkor jó hírünk van: a tudomány bebizonyította, hogy nem gondoljátok rosszul.
vous - 2016.02.01.
Innen tudja a kutyátok, hogy szomorúak vagytok

Ha nektek is van kutyátok, akkor tuti észrevettétek már, hogy ha rossz a kedvetek, akkor valamiért ő sem érzi túl jól magát. Szomorú fejet vág, hozzátok bújik, mintha csak vigasztalni szeretne titeket. A legújabb kutatások pedig elég érdekes információkkal szolgáltak a témát illetően.

Forrás:
giphy.com

A kutyák emlős állatok, ebből adódóan mindig az arcotokat nézik, hogy meghatározzák az érzelmi állapototokat. A tanulmány szerint a szemekre fordítják a legtöbb figyelmet. Tudjátok, a szem pedig a lélek tükre. Így ha valami problémátok van, azt a kutyusotok szó szerint egy pillantásból tudja.

Ezzel ellentétben ha a négylábú egy másik kutyára néz, akkor nemcsak a szemét, hanem a teljes arcát veszi figyelembe. Sokkal inkább elviselik a fenyegető tekintetet egy embertől, mint egy másik kutyától. Ugyanakkor az is igaz, hogy míg egy ember dühös tekintete elől igyekszenek kitérni, addig egy fajtárs dühös tekintetét bámulni is képesek.

Hát igen, tudtuk, hogy a kutya tényleg az ember legjobb barátja. Ez a tanulmány pedig csak még inkább megerősített minket benne.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!