Egyéb kategória

Innen tudja a kutyátok, hogy szomorúak vagytok

Kutyaimádók, figyelem! Ha ti is úgy érzitek, hogy a szőrös kis barátotok minden érzésetekkel tud azonosulni, akkor jó hírünk van: a tudomány bebizonyította, hogy nem gondoljátok rosszul.
vous - 2016.02.01.
Innen tudja a kutyátok, hogy szomorúak vagytok

Ha nektek is van kutyátok, akkor tuti észrevettétek már, hogy ha rossz a kedvetek, akkor valamiért ő sem érzi túl jól magát. Szomorú fejet vág, hozzátok bújik, mintha csak vigasztalni szeretne titeket. A legújabb kutatások pedig elég érdekes információkkal szolgáltak a témát illetően.

Forrás:
giphy.com

A kutyák emlős állatok, ebből adódóan mindig az arcotokat nézik, hogy meghatározzák az érzelmi állapototokat. A tanulmány szerint a szemekre fordítják a legtöbb figyelmet. Tudjátok, a szem pedig a lélek tükre. Így ha valami problémátok van, azt a kutyusotok szó szerint egy pillantásból tudja.

Ezzel ellentétben ha a négylábú egy másik kutyára néz, akkor nemcsak a szemét, hanem a teljes arcát veszi figyelembe. Sokkal inkább elviselik a fenyegető tekintetet egy embertől, mint egy másik kutyától. Ugyanakkor az is igaz, hogy míg egy ember dühös tekintete elől igyekszenek kitérni, addig egy fajtárs dühös tekintetét bámulni is képesek.

Hát igen, tudtuk, hogy a kutya tényleg az ember legjobb barátja. Ez a tanulmány pedig csak még inkább megerősített minket benne.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.