Egyéb kategória

Egy olasz város, ahol 1987-től mostanáig nem született gyerek

Az anyaságnál szebb dolog nincs a világon! – mondják sokan. Hazánkban nincs is ok a panaszra, hiszen gyermekek mindennap születnek. Nem úgy, mint a következő olasz városban, ahol 30 éve született utoljára gyerek.
vous - 2016.01.30.
Egy olasz város, ahol 1987-től mostanáig nem született gyerek

Nem, nem viccelek. Az Észak-Olaszországban található Ostanában január 22-én született meg a kis Pablo, így a város létszáma 85 főre emelkedett. A lakosság száma már több mint ezer évvel ezelőtt csökkenni kezdett, és most kapaszkodjatok meg. 1987 óta egy gyermek sem született a városban. Bár a lakók száma kicsit mégis nőtt az elmúlt évtizedekben, legalábbis az 1980-as évekhez képest, amikor is öt lakója volt a településnek. A baba születésének tiszteletére egy partit is rendeztek, ahol egy gólya alakú modellt állítottak fel kék batyuval a csőrében.

Forrás:
Pixabay

A szülők, Spaniard Jose Berdugo Vallelago és Silvia Rovere az Indiai-óceánon található francia Réunion szigetére költöztek volna, de az édesapának jobb munkát kínáltak Ostanában, így végül a család itt maradt. Pablo egyébként a harmadik gyerekük a 6 éves Clara és a 4 éves Alice után. Gratulálunk a babához, és természetesen a városnak is, hogy ismét egy fővel gyarapodott a lakosság száma!

Ajánlott cikkek