Biztos nektek is van kedvenc kávétok, otthon szeretitek az instantot, de mondjuk ha épp elmentek egy kávézóba, akkor vaníliás kávét isztok. Hiába készítjük el ugyanúgy a feketénket reggelenként, mégsem sikerül mindig ugyanolyanra, más az íze. Mindez pedig a víztől függ.
A kávébabnak és a zaccnak szüksége van valami folyékonyra, hogy megihassuk, ez pedig a víz, ami befolyásolja a koffeinbomba ízét is. Így nem mindegy, milyen vizet rakunk bele, bár a folyadék minősége attól is függ, hogy éppen milyen országban vagy városban élünk – írja a Hello Giggles.
Épp ezért egy kémikus, Christopher Hendon és két barista, Lesley Colonna-Dashwood, valamint Maxwell Colonna-Dashwood összeálltak, hogy megvizsgálják a kávé kémiai tulajdonságait. A kávé ízét elsősorban a kávébab határozza meg, de az sem mindegy, mennyi és milyen vizet adunk hozzá.
A víz ugyanis átalakítja a kávé karakteres ízét, kihangsúlyozza a savasságát, vagy éppen eltörli. A víz lehet akár kemény, puha vagy éppen ragadós, attól függően, hogy milyen természetes ásványi anyagok találhatók benne. Így a tökéletes kávé kulcsa az, hogy megtudjuk, milyen víz folyik a csapunkból, majd kiválasszuk az ahhoz megfelelő kávét.