Egyéb kategória

Méh nélkül született egy nő, de úgy ragyog, hogy mindenki példát vehetne róla!

Bár a legtöbbetek azt gondolná, a méhnyakrákon kívül más nem veszélyezteti a méheteket, és nem fordulhat elő, hogy egy nő méh nélkül éljen, azért ez így ebben a formában nem igaz.
vous - 2016.01.23.
Méh nélkül született egy nő, de úgy ragyog, hogy mindenki példát vehetne róla!

Vannak ugyanis nők, akik Mayer–Rokitansky–Küster–Hauser-szindrómával születnek, ami azt jelenti, nem fejlődik ki teljesen a méhük, gyakran össze sem nő a hüvellyel, más esetekben a hüvely hossza is 20–50%-kal kisebb az átlagosnál. Jen Irwin az élő példa rá, hogy ilyen létezik.

Általánosban, miközben az osztálytársai a menstruációjukról beszéltek, és a görcsök miatt próbálták megúszni a tesit, Jennek semmi baja nem volt, hiszen ezzel a rendellenességgel a menstruáció hiánya is együtt jár.

Egy ideig azt mondtam én is, hogy megjött, aztán felhagytam a hazudozással. Ma meg már gyakran megkapom, hogy de jó nekem. Azért én szívesen átélném

– mondja, Jennek az MRKH-szindróma ugyanis azt is jelenti, hogy nem lehet terhes, és nem hordhat ki saját maga egy gyereket, ám még ezt is nyitottan, optimistán kezeli. Férjével, merthogy boldog feleség, megbeszélték, hogy majd ha eljön az ideje, örökbe fogadnak egy gyermeket.

Persze, Jen életében is vannak nehezebb napok, éppen ezért kezdett bele a blogírásba is, hogy sorstársai utat találjanak hozzá, és együtt könnyítsenek a lelkükön. A méh nélkül született nő őszintén vallott a párkapcsolatáról is, elmesélte, hogy volt olyan férfi, aki elmenekült előle, mikor megtudta, hogy MRKH-szindrómája van, azonban a férje olyan természetesen fogadta, mintha mi sem történt volna.

Közzétette: Jen Irwin – 2015. július 5.

Gondolom, mindannyiótokat foglalkoztat a kérdés, hogy a szex hogyan működhet ebben az esetben, de Jen erről is beszélt a Women’s Health magazinnak.

A szex néha kényelmetlen, de nem fájdalmas.

Szerintem meg ne gondoljuk túl a problémakört. Annyi bizonyos, azok a nők, akiknek a hüvelyét is érinti a probléma, speciális tágítóeszközt hordanak egy ideig, hogy megfelelően fejlődjön a vaginájuk, ám Jen hamar találkozott a férjével, így nem volt rá szüksége.

Egyébként is nagy az izgalom, hiszen a Cleveland Klinika bejelentette 2015 novemberében, hogy pár hónap múlva elvégeznek egy méhtranszplantációt egy nőn, ami lehetővé tenné az MRKH-szindrómás nőknek, hogy gyermeket szülhessenek.

Címkék: #méh #terhesség
Ajánlott cikkek