Egyéb kategória

5 dolog, amire még nem használtátok a citromot

A fahéjról már megtudtuk, mennyi mindenre jó, de mi van a citrommal? Tudjuk, hogy jó a megfázásra, torokfájásra és a tequila nélkülözhetetlen társa, de mi van a hétköznapi használattal? Összegyűjtöttünk nektek öt dolgot, amire még nem biztos, hogy használtátok a citromot.
vous - 2016.01.24.
5 dolog, amire még nem használtátok a citromot

Légfrissítő

Nem újdonság a citromillatú légfrissítő, tény. De mi lenne, ha a bolti ár töredékéért ti magatok készítenétek el otthon mindenféle vegyszer nélkül? Nem kell más, csak egy maréknyi citromkarika, egy kevés szegfűszeg és egy pohár víz. Öntsétek ezeket egy fújófejes flakonba, és a lakás máris friss, egészséges és jó illatú lesz.

Friss saláta

Egy újabb esély a szétázott salátáknak, amiket egyszer már felhasználtunk. Rakjunk egy tál hideg vízbe egy fél citromot, hűtsük le egy órára, és kész is az újra ropogós saláta.

Forrás:
pexels.com

Tartósítás

Mind az alma, mind az avokádó megbarnul nem sokkal a szeletelés után. A levegő hatására oxidáció lép fel, aminek köszönhető az ártalmatlan elváltozás. Ezt könnyedén megelőzhetjük néhány csepp citromlével, hogy esztétikus maradjon.

Higiénikus vágódeszka

Mindenkinek ismerős lehet a helyzet: egy kis hagymaszeletelés a vágódeszkán, aztán mikor következőnek használnánk, hiába minden elmosás, mégis hagymaízű még a banán is. Na, erre is van megoldás! Egy fél citrommal dörzsöljétek át a deszkát, hagyjátok rajta 20 percig, majd mossátok le. Viszlát, hagyma, üdv, frissesség!

Bűz

A légfrissítő sajnos nem minden esetben van segítségünkre. Ilyen például a konyhai szemetesből áradó bűz, ami rendszeresen megcsap, akárhányszor belépünk a konyhába. Nem gond, dobjunk egy fél citromot egy teáskanál szódabikarbónával a kukába, csukjuk rá a tetőt, és végzi is a dolgát.

Ajánlott cikkek