Balzsamecet
Sok amerikai balzsamecetet karamellszínezékkel és kukoricakeményítővel készítenek, és ezek az anyagok cukrot tartalmaznak. Az eredeti olasz recept szerint 12-től 25 évig tartó öregedési folyamatra van szüksége az ecetnek, aminek következtében nem kell színezni és sűríteni a folyadékot. Azonban az így készült balzsamecet igen drága, arról nem is beszélve, hogy egy emberöltőt kell várni rá. Érthető, hogy sokan nem ilyen türelmesek, ezért használnak színezőt és keményítőt – írja az elle.com.
Zabpehely
Nem, nem mindegyik zabpehely tartalmaz cukrot, viszont nagyon kell vigyázni az instant csomagokkal. Ha szeretnétek elkerülni a cukorsokkot, akkor vegyetek natúr zabpelyhet és ízesítsétek magatoknak, így tudni fogjátok, hogy pontosan mit is visztek be a szervezetetekbe.
Gluténmentes élelmiszer
Attól még, hogy gluténmentes, nem biztos, hogy egészséges. Egy gluténmentes sütemény csak azt ígéri, hogy nincs benne glutén, a cukorról azonban nem esik szó… Sőt, sok esetben még több cukrot tartalmaznak, hogy helyettesítsék a hiányzó hozzávalót.
Gyümölcslé
Gondoltátok volna, hogy 2 deciliter multivitaminitalban 19,2 gramm cukor van? Ez egy kicsit több mint 6 kockacukornak felel meg. Pedig olyan finom…
Joghurt
A különböző ízesítésű joghurtok más-más arányban tartalmaznak hozzáadott cukrot. Érdemes tehát natur joghurtot vásárolni. De nem kell lemondanunk az édes ízekről! Keverjünk hozzá gyümölcsöket vagy természetes édesítőszert.
Diétás ételek
Gondoltátok volna, hogy egy diétásnak nevezett étel többet árthat, mint használ? A cukormentes termékek esetében a cukrot gyakran helyettesítik kicsit sem természetes édesítőszerekkel. Ezek a nem természetes édesítők összezavarják a szervezeteteket, növelik az étvágyat és akadályozhatják a vércukorszint szabályozását.
Lehetőség szerint ne vásároljatok instant vagy félkész ételeket. Amit ti kotyvasztotok, arról mindig tudni fogjátok, hogy mi került bele! 😉