Egyéb kategória

Egyetlen olcsó fűszerrel az egész lakást kitakaríthatjátok

A fahéj az egyik alapvető, mégis különleges kelléke a konyhánknak. Használjuk sütibe, teába, díszítünk vele, de még mindig nem tudjuk, mennyi mindenre hasznos a sütés-főzésen kívül.
vous - 2016.01.17.
Egyetlen olcsó fűszerrel az egész lakást kitakaríthatjátok

Az ókori indiaiak már akkor tudták, különleges és egyben hasznos fűszerre leltek, mikor felfedezték a fahéjat. Manapság a só és bors mellett tároljuk, a legtöbb italnak és ételnek különleges aromát kölcsönöz, és most bebizonyítjuk, hogy a konyhán kívül is legalább ennyire hasznos!

Illatosító

A drága illatosítók helyett egy sokkal jobb megoldás és még spórolni is lehet vele. Fogjatok egy tál meleg vizet, rakjatok bele narancskarikákat, négy rúd fahéjat és egy marék áfonyát. Mire jönnek a vendégek, az egész ház olyan természetes illatárban úszik, mintha a mennyországban lennétek.

Szúnyogcsípés

Enyhítsétek a viszkető szúnyogcsípéseket fahéjjal. Keverjetek össze egy kanál fahéjat egy kanál mézzel, míg egy masszát nem kaptok, majd kenjétek közvetlenül a csípésre. Higgyétek el, használni fog, és még az illata is jó.

Forrás:
pixabay.com

Moly

Minden igazi nő ősellensége a moly. Drága és gyönyörű kötött ruháink védelmében ajánljuk nektek a következő egyszerű ötletet: egy összehúzható, légáteresztő tasakba rakjatok levendulát, rozmaringot és fahéjat, majd akasszátok a ruháitok közé. Nemcsak távol tartja a kártevőket, még jó illat is lesz a szekrényben.

Hangyák

Állítólag a hangyák utálják a fahéjat. A drága, erős és mérgező spray-k helyett szórjatok fahéjat a repedések köré, így nagy eséllyel nem ér titeket több hangyatámadás.

Kellemetlen illatok

A tegnap esti hal nagyon jól sikerült, azt leszámítva, hogy most az egész lakás bűzlik a halszagtól. Nem gond! Szórjatok meg egy sütőpapírt fahéjjal, majd süssétek 250 fokon egy óráig.

Porszívó mint új légfrissítő

Könnyedén forradalmasíthatjuk a porszívózást időspórolással egybekötve. Nem kell külön az illatosítással foglalkozzunk, elég, ha porszívózás előtt két teáskanál fahéjat hintünk a földre, majd a porszívózsák forrósága miatt mindenhová fahéjillat fog áradni. (Figyelem, a fehér szőnyeget kerüljük!)

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.