Egyéb kategória

Az új iOS-frissítéstől még aludni is jobban fogunk

Bár az iPhone 7-re még egy kicsit várnunk kell, de egy új iOS-frissítést lassan már telepíthetünk. Ráadásul úgy tűnik, ez az újítás még a pihenésünkre is hatással lesz.
vous - 2016.01.12.
Az új iOS-frissítéstől még aludni is jobban fogunk

Arról már írtam nektek, hogy a hírek szerint az iPhone 6C márciusban fog megjelenni, míg az iPhone 7-et szeptemberben mutatják be. Meglepődtünk, hogy az Apple vissza fog térni a kisebb képernyőkhöz, de ez még a jövő zenéje. Ennél sokkal előbb érkezhet a legújabb iOS-frissítés, az iOS 9.3, ami egy teljesen új alkalmazást is tartalmazni fog. A Night Shift, vagyis Éjszakai műszak nevezetű szolgáltatást, ami megváltoztatja a telefon, illetve az iPad fényét az éjszaka leple alatt.

Forrás:
giphy.com

A funkció a telefon tartózkodási helyét, valamint a pontos időt használja, hogy kitalálja, mikor megy le a nap. Ennek megfelelően automatikusan változtatja meg a kijelző fényét egy melegebb árnyalatra. Több tanulmány is bebizonyította már, hogy ha elalvás előtt a telefonunkkal szórakozunk, amin a fényerő nagyon magas, az megzavarhatja az alvásunkat.

Éppen ezért szerette volna az Apple a kemény, vakító színű kijelzőket egy melegebb árnyalatra cserélni. Így sem az alvásunkat nem fogja zavarni, sem a szemünket, ha éppen este a sötétben akarunk internetezni. Bár erre a szolgáltatásra még néhány hetet várnunk kell, már kíváncsian várom.

Ajánlott cikkek