Egyéb kategória

7 dolog, ami megváltozik, ha egy hónapra mellőzitek az alkoholt

Tudom, mi, nők finoman bánunk az alkohollal. Esténként egy pohár bor egy forró fürdő mellett, jeles alkalmakkor pár deci pezsgő, néha csajos bánatfelejtő vodkázás... De mi történik, ha egy hónapra teljesen száműzzük az alkoholt?

vous - 2016.01.11.
7 dolog, ami megváltozik, ha egy hónapra mellőzitek az alkoholt

Lassan január közepén járunk. Túl vagyunk a karácsonyon, szilveszteren, az esetleges születésnapokon. Sokat ettünk, sokat ittunk, így épp itt az ideje a regenerálódásnak és az egészséges életmódhoz való visszatérésnek. Az esti nasiról már lemondtunk, most pedig hoztam hét okot, hogy a piát is mellőzzük.

Pihentetőbb alvás

Egy pohár bor alvás előtt segítségünkre lehet, hiszen nyugtató hatással van az idegrendszerre. Segít a szorongás csökkentésében, ezáltal könnyebben alszunk el. Viszont ha többet iszunk a kelleténél, az ellenkezőjét érjük el: éberséget és persze folyamatos pisilési kényszert. Talán már ti is észrevettétek, sokkal fáradtabban ébredtek, ha előtte sokat ittatok, a macskajajról nem is beszélve.

Forrás:
giphy.com

Fogyás

Mindenki tudja, hogy az alkoholban sok a kalória, de azt is, hogy mennyire? Egy Margaritában például 120 kalória van, ráadásul megemeli a vércukorszintet is. Azért valljuk be, nélküle sokkal könnyebb dolgunk van, ha fogyni szeretnénk.

Forrás:
giphy.com

Jókedv

Egy-két sör = jókedv? Lehet. Viszont az alkohol nagyobb mennyiségben arra készteti a testet, hogy stresszhormonokat szabadítson fel. Ha kihagyjuk az életünkből, valószínűleg felszabadultabbak, boldogabbak és persze motiváltabbak leszünk a tennivalóinkkal szemben (például fürdőszoba-takarítás).

Forrás:
giphy.com

Akaraterő, végre!

Éreztétek már úgy, hogy nagyon szeretnétek valamit, de nem visz rá a lélek, hogy ténylegesen megcsináljátok? Ezen könnyen változtathattok az étrendetek módosításával és persze az alkohol száműzésével. Alkohol nélkül – többek között a pihentetőbb alvás miatt – energikusabbak lesztek. Helló, konditerem, jövök!

Forrás:
giphy.com

Szép bőr

Igen, az alkohol még a bőrünkre is hatással van. Dehidratáltságot okoz, ezáltal a bőrünk sokkal szárazabb és érzékenyebb lesz.

Forrás:
giphy.com

Barát – nem barát

Gondolom, nektek is van olyan barátotok, aki minden buli alkalmával arra ösztönöz, hogy igyatok, mert úgy viccesek és felszabadultak vagytok. Elgondolkodtató, hogy az ilyen ember vajon tényleg barát-e, ha a józan énetek nem elég neki. Mondjatok nemet a felajánlásra, és mutassátok meg neki, hogy józanul is ugyanolyan jól tudtok szórakozni.

Forrás:
giphy.com

Spórolás

Elég drága dolog az alkohol, pedig milyen hamar elfogy, és mennyit lehet rajta spórolni…

Forrás:
giphy.com

Kipróbáltuk!

Képszerkesztőnk, Zsófi már kipróbálta, milyen az élet alkohol nélkül, a tapasztalatait ITT elolvashatjátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.