Egyéb kategória

7 dolog, ami megváltozik, ha egy hónapra mellőzitek az alkoholt

Tudom, mi, nők finoman bánunk az alkohollal. Esténként egy pohár bor egy forró fürdő mellett, jeles alkalmakkor pár deci pezsgő, néha csajos bánatfelejtő vodkázás... De mi történik, ha egy hónapra teljesen száműzzük az alkoholt?

vous - 2016.01.11.
7 dolog, ami megváltozik, ha egy hónapra mellőzitek az alkoholt

Lassan január közepén járunk. Túl vagyunk a karácsonyon, szilveszteren, az esetleges születésnapokon. Sokat ettünk, sokat ittunk, így épp itt az ideje a regenerálódásnak és az egészséges életmódhoz való visszatérésnek. Az esti nasiról már lemondtunk, most pedig hoztam hét okot, hogy a piát is mellőzzük.

Pihentetőbb alvás

Egy pohár bor alvás előtt segítségünkre lehet, hiszen nyugtató hatással van az idegrendszerre. Segít a szorongás csökkentésében, ezáltal könnyebben alszunk el. Viszont ha többet iszunk a kelleténél, az ellenkezőjét érjük el: éberséget és persze folyamatos pisilési kényszert. Talán már ti is észrevettétek, sokkal fáradtabban ébredtek, ha előtte sokat ittatok, a macskajajról nem is beszélve.

Forrás:
giphy.com

Fogyás

Mindenki tudja, hogy az alkoholban sok a kalória, de azt is, hogy mennyire? Egy Margaritában például 120 kalória van, ráadásul megemeli a vércukorszintet is. Azért valljuk be, nélküle sokkal könnyebb dolgunk van, ha fogyni szeretnénk.

Forrás:
giphy.com

Jókedv

Egy-két sör = jókedv? Lehet. Viszont az alkohol nagyobb mennyiségben arra készteti a testet, hogy stresszhormonokat szabadítson fel. Ha kihagyjuk az életünkből, valószínűleg felszabadultabbak, boldogabbak és persze motiváltabbak leszünk a tennivalóinkkal szemben (például fürdőszoba-takarítás).

Forrás:
giphy.com

Akaraterő, végre!

Éreztétek már úgy, hogy nagyon szeretnétek valamit, de nem visz rá a lélek, hogy ténylegesen megcsináljátok? Ezen könnyen változtathattok az étrendetek módosításával és persze az alkohol száműzésével. Alkohol nélkül – többek között a pihentetőbb alvás miatt – energikusabbak lesztek. Helló, konditerem, jövök!

Forrás:
giphy.com

Szép bőr

Igen, az alkohol még a bőrünkre is hatással van. Dehidratáltságot okoz, ezáltal a bőrünk sokkal szárazabb és érzékenyebb lesz.

Forrás:
giphy.com

Barát – nem barát

Gondolom, nektek is van olyan barátotok, aki minden buli alkalmával arra ösztönöz, hogy igyatok, mert úgy viccesek és felszabadultak vagytok. Elgondolkodtató, hogy az ilyen ember vajon tényleg barát-e, ha a józan énetek nem elég neki. Mondjatok nemet a felajánlásra, és mutassátok meg neki, hogy józanul is ugyanolyan jól tudtok szórakozni.

Forrás:
giphy.com

Spórolás

Elég drága dolog az alkohol, pedig milyen hamar elfogy, és mennyit lehet rajta spórolni…

Forrás:
giphy.com

Kipróbáltuk!

Képszerkesztőnk, Zsófi már kipróbálta, milyen az élet alkohol nélkül, a tapasztalatait ITT elolvashatjátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.