Egyéb kategória

Oolong tea, a zsír ellensége

Az oolong tea ősi kínai teakeverék, amely talán nem annyira ismert, mint a zöld tea és a fekete tea, pedig számos pozitív hatása van, ami miatt érdemes szeretnetek és kortyolgatnotok.

vous - 2016.01.10.
Oolong tea, a zsír ellensége

Elsősorban segítő társ lehet, ha némi zsírtól szeretnétek megszabadulni, ugyanis az oolong tea is segít az emésztés serkentésében, a benne lévő szaponin gátolja a zsírok lerakódását a hasnyálmirigyben, így szinte esélyük sincs lerakódni a testetekben, hanem egyenesen kiürül a szervezetetekből. A benne lévő koffein pedig serkenti az anyagcserét, ezáltal pedig a zsírégetést is. Méltán nevezhetjük zsírölő teának, Kínában rendkívül kedvelt az elhízottak körében, főleg, mert az íze is elég zamatos. Ám ezen kívül még számos más okotok lehet arra, hogy igyátok:

  • csökkenti a vérnyomást
  • tele van antioxidánssal
  • erőt ad az edzéshez
  • erősíti az izmokat
  • javítja a koncentrációt és a memóriát
  • segíti az inzulin szabályozását
  • javítja a szájüreg állapotát, sebészeti beavatkozás után segíti a regenerálódást

Az oolong teát 90-95 fokos vízzel kell leforráznotok, 3 dl vízhez egy teáskanálnyi teakeveréket kell adnotok, majd 2-3 perc múlva le kell szűrnötök. Még több finom teareceptet olvashattok Ninától is, és ne feledjétek, nem csak csészében ihatjátok, magatokkal vihetitek utazásra is, csak szerezzetek be hozzá egy csajos termoszt! Higgyétek el, így a tea nemcsak a testeteket, hanem a lelketeket is igazán átmelegíti!

Címkék: #tea #zöld tea
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.