Édeskömény
Lefogadom, hogy veletek is számtalanszor előfordult már, hogy elsétáltatok az édeskömény mellett a zöldségesnél, pedig nagy hiba. A hagyma és a zeller ötvözete és kicsit enyhébb íze van, mint az édesgyökérnek. Tele van C-vitaminnal, káliummal, rosttal és folsavval, így akár salátába is beletehetitek vagy megpárolhatjátok.
Kelbimbó
A kelbimbót akár egész évben is megtalálhatjátok a zöldségesnél, de mégis az őszre és a télre tehető a szezonja. Ráadásul a hidegebb hónapokban olcsóbban is hozzájuthattok. Nagyon jó forrása a C-vitaminnak, rostnak és antioxidánsoknak, amelyek mind jótékony hatással vannak a szervezetre. Készíthettek belőle salátát vagy sóval, borssal és olívaolajjal is megsüthetitek. Nem fogjátok megbánni!
Leveles zöldségek
Az olyan zöldségek, mint a kelkáposzta, a kale, a mángold és más leveles növények tele vannak antioxidánsokkal. Jó forrásai a kalciumnak, vasnak és a folsavnak, amelyek különösen hasznosak a terhes nők számára. Salátába vagy olívaolajon megsütve is ínycsiklandó, próbáljátok ki ti is!
Citrusok
A citrusok egész évben elérhetők, de a szezonjuk mégis télre tehető, attól függően, hogy milyen éghajlaton növekedtek. Bár úgy tartják, hogy a legfinomabb narancsokat mégis télen kóstolhatjuk, mivel ekkor érnek meg igazán. Nem is kell mondanom, hogy telis-tele vannak C-vitaminnal és rostokkal.
Gránátalma
A szezonja késő ősszel, tél elején kezdődik és a piros színe miatt akár ünnepi gyümölcsnek is nevezhetjük. Nagyszerű forrása az antioxidánsoknak és az olyan fitonutrienseknek, mint a béta-karotin, a kálium és a C-vitamin. A magjait akár magában vagy alacsony zsírtartalmú joghurtba keverve is fogyaszthatjátok.