Egyéb kategória

6 hely, ahova el kell utaznotok idén – Melyik lesz a kedvencetek?

Karácsony kipipálva, a szilvesztert is túléltük – több-kevesebb sikerrel –, és ismét jönnek az unalmas és szürke hétköznapok. Gondoljatok inkább arra, hogy lassan itt a nyár, amikor végre kikapcsolódhattok, és felfedezhetitek a világ szépségeit. Hoztam is nektek néhány helyet a nagyvilágból, ahova muszáj elutaznotok 2016-ban.
vous - 2016.01.03.
6 hely, ahova el kell utaznotok idén – Melyik lesz a kedvencetek?

Ha megkérdezzük néhány ismerősünket, hova mentek el nyaralni legutóbb, akkor biztos vagyok benne, hogy a legtöbbször a Balaton és a Velencei-tó hangzik el. Pedig már ideje lenne messzebb tekintenünk, mondjuk Európán kívül. Következzen is hat ország, hat táj, amelybe garantáltan első látásra beleszerettek!

Peru

Annyit talán mindenki tud, hogy itt található a Machu Picchu, de ennél sokkal többet tartogat ez az ország. Fővárosa Lima, ami leginkább az ételekről szerezte nagy hírnevét. Innen 25 mérföldre délre található Pachacamac, ami piramisok, paloták és templomok együtteséből áll. Na meg a kilátás!

Forrás:
Pixabay

A karibi nyugalom

Bequia a Grenadine-szigetek része, valamiben mégis különbözik, itt teljesen más az élet. A nyugalom csak úgy árad a helyből, attól függetlenül, hogy semmilyen csillogó, fényűző dolog nem található ott. Egyszerű és letisztult, talán ez teszi éppen olyan széppé, az egyszerűsége. Fővárosa Port Elizabeth, ami csak úgy vonzza magához a jachtokat, sőt még a világ legszebb strandjain is végigsétálhatunk.

Forrás:
Pixabay

Ibiza

Ibizáról nekem először is a hatalmas bulik jutnak eszembe, hiszen nyáron egy igazi partiszigetté válik. Nem elég, hogy ott a tengerpart, meleg van, gyönyörű a táj, de még spanyolul is beszélnek, ami szerintem az egyik legszebb nyelv a földön. Egyszer kötelező ellátogatnotok ide, és egy hatalmasat bulizni bikiniben az egyik tengerparton.

Forrás:
Pixabay

Verona, Olaszország

Azt hiszem, ehhez semmit sem kéne hozzáfűznöm, csupán annyit, hogy Rómeó és Júlia. A világon sehol máshol nem találhatnánk még egy olyan várost, ahol ennyi művészet van, mint Veronában. Ráadásul pont az idei évben ünneplik Shakespeare halálának 400. évfordulóját, ami még egy indok ahhoz, hogy idelátogassatok. A romantika csak úgy száll a levegőben.

Forrás:
Pixabay

Srí Lanka

Tudjátok, ez az a sziget, ami India alatt található. Bár nem szerepel a legnépszerűbb célállomások között, amit őszintén szólva nem is nagyon értek. Ha egy kis vadonra vágytok, akkor meg is találtátok a tökéletes úti célt. Itt található a Yala National Park, ahol az elefánttól kezdve a leopárdig minden állattal találkozhattok. Ha választanom kéne, hogy egy állatkertben nézem-e meg kedvenc állataimat a rácsok mögött, vagy a vadonban a természetes környezetükben, akkor szerintem ti is tudjátok, melyiket választanám.

Forrás:
Pixabay

Afrika

Szavanna, állatok, szabadság. Az egyik legnagyobb vágyam, hogy egyszer én is eljussak Afrikába, bár ez szerintem elég sok ember bakancslistáján szerepel. Akárhányszor olyan filmet nézek, amiben kicsit is szerepet kapnak az afrikai szavannák, mindig tátott szájjal figyelek. Egyszerűen lenyűgöző és felejthetetlen élmény mindenkinek. Leginkább az állatok miatt, akik teljesen másképp festenek így szabadon, mint egy állatkertbe bezárva.

Forrás:
Pixabay

Ti hova utaznátok el a legszívesebben?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!