Egyéb kategória

Divatdiktátor minifelnőttek – 3 pimasz kislány, akinek a ruháiért a fél karotokat odaadnátok

Gyönyörű szoknyák, divatos cipellők, „a fél karomat is odaadnám érte” kabátok és őrületes kiegészítők. Azt hiszitek, hogy most egy divatlap sikkes modelljeinek öltözködéséről beszélek, igaz? A „modellek”, akikről most szó lesz, még el sem kezdték az általános iskolát.
vous - 2015.12.27.
Divatdiktátor minifelnőttek – 3 pimasz kislány, akinek a ruháiért a fél karotokat odaadnátok

Amikor egy kislány öltözködésére gondolunk, talán mindnyájunknak a cuki, fodros szoknyák, édes masnik, rózsaszín blúzok és két édes copf jutnak eszünkbe. Valószínűleg azért, mert nagyon maradiak vagyunk. A mai kislányok öltözködési stílusát már nem a cukiság jellemzi – hiába rajongunk a ruháikért adott esetben. Sokkal inkább az a cél, hogy minél jobban hasonlítsanak a felnőttekre, így a mai trendi gyerekeken már nem látunk sem fodrokat, sem cuki állatmintákat.

De kik azok a csöppségek, akik ezeket a trendeket diktálják? Tudjuk, hogy Harper Beckham vagy North West élen járnak a minidivat diktálásában, de mellettük akad még néhány stílusikon kislány, aki ruhatárát bárki megirigyelhetné. Őket mutatom be most!

1. Alaia

A kis divatmanó nemrég töltötte be az ötödik életévét, de az internet már most a lábai előtt hever. Több mint 13 ezer Instagram-követő és kétezer poszt tanúsítja, hogy mekkora divatdiktátorral van dolgunk. Teljes nevén Alaia Lee Jasmine Jose Katar fővárosában, Dohában él, és természetesen édesanyja, Jill Jose felelős a nem mindennapi megjelenéséért.

2. Haileigh

Forrás:
Instagram/jilljose

Termékek promózása, premierek, divatbemutatók, fotózások, saját weboldal, és 120 ezer követő az Instagramon. Egy szupermodell rendelkezik hasonló adatokkal, de a kis Haileigh mindössze hatéves. Igen, jól olvastátok, hat!

A magát modellként és színésznőként feltüntető kislány mögött is természetesen az édesanyja áll, és valószínűleg ha már saját maga állítja össze a ruhatárát, a kislány akkor is ilyen divatbolond lesz, hiszen láthatóan imádja a kamerát és a szereplést.

3. A másik Alaia

Forrás:
www.hailsworld.com

Ismét egy Alaia nevű kislány, akinek stílusáért teljesen odavagyunk. Nem is csoda, hogy olyan mesés a ruhatára a mindössze ötéves Alaia Rose Barbiernek, hiszen édesanyja, Monica egy igazi legenda a sztárvilágban. Fél Hollywoodot öltöztette már, és mindig hihetetlen ruhakölteményekben jelentek meg a sztárok – hála neki. A kislány, így nem meglepő módon, olyan világmárkák kiegészítőiben parádézik, mint a Chanel, a Gucci vagy a Chloé. De egy ilyen divatbolond mama mellett nehéz lenne más utat választani.

+1: Alonso Mateo

Forrás:
Instagram/monicarosestyle

Szintén stylist anyuka, szintén olyan stílus, amit bárki megirigyelhetne, viszont ő kilóg a sorból, ugyanis Alonso a kisfiúknak mutatja meg, hogy mi a legmenőbb a mikrodivat világában. A 6 éves, Thaiföldön élő fiúcska már szinte divatikonná nőtte ki magát, ő az egyik leghíresebb kis divatdiktátor az interneten, és még a pár évvel idősebbek is vehetnének tőle leckéket. De amíg nem lehet nagy, addig úgy pózol, mint a nagyok, és őt láthatólag ez tökéletesen boldoggá teszi.

Gondolom, felmerült bennetek is a kérdés, mi veszi rá az anyukákat arra, hogy kis felnőttnek öltöztessék a gyerekeiket.

A magyarázatnak köze van az Amerikában oly népszerű gyermekszépségversenyekhez. Mind a szépségverseny, mint az Instagram-sztárság eseténél olyan dolgokba „kényszerítik” bele a szülők a gyermekeiket, amikről ők álmodoztak korábban, de sosem teljesíthették be.

Forrás:
Instagram/luisafere

Mivel minden szülő saját magát látja a gyermekeiben, ezért a legjobbat akarja nekik. Szerintük az a legjobb, amit ők elterveztek, bele sem gondolva, hogy ezzel mennyire fel lehet borítani a gyermek értékrendjét, hiszen a tökéletes külső folyamatos hajszolása és a kamera előtti élet akár meg is mérgezheti a gyermekkort.

A szerkesztőségünkben is vannak divatbolond anyukák, akik azért nem esnek túlzásokba annak ellenére, hogy szeretik a divatot. Séllei Lilla imádja öltöztetni a három és fél éves kisfiát, Bálintot, de a 3 és fél hónapos kislányát, Borát is.

„Egy kislányt jobban lehet öltöztetni, sőt, neki babalátogató ajándékba is majdnem mindenki ruhát hozott. Most még nem mond ellent, azt veszi fel, amit ráadok, de ha olyan lesz, mint én, akkor még maximum pár évem van.

Én, amint beszélni tudtam, kijelentettem anyukámnak, mit szeretnék felvenni, és elég határozott voltam, hogy végül felhagyjon azzal az illúzióval, hogy majd ő öltöztet.

Bora öltözködésére nagyon odafigyelek, próbálom stílusosan, de gyerekhez mérten öltöztetni. A legfontosabb, hogy a ruhák kényelmesek legyenek. Szívesen keverem a különböző pöttyös mintákat, de ezeket virágos anyagokkal is szívesen vegyítem, a talpig rózsaszín outfiteket kerülöm. Van például egy Fifi Lapin-os pulcsija, ami a minta miatt szuperdivatos, de ugyanakkor pont kényelmes egy nyáladzó, folyton földön fetrengő kis lénynek.”

Bora baba gardróbja

Bora baba gardróbja
Forrás:
Instagram/borababagardrobja

Mit mond a stylist?

A NORIE Team stylistja, Nyaka Dóri épp kisbabát vár, és már ő is nézegeti a gyerekruhákat, de egyik ruha sem lehet annyira divatos, hogy csak ezért megvegye. A kényelem és a baba szempontjai legalább ilyen fontosak.

„A kicsi divatikonokat látva azt gondolom, itt inkább az anyuka az, aki ikon akar lenni – vagy az is. A gyerekeknek már 4-5 évesen van saját ízlésük, de az még nem annyira kiforrott, hogy szülői segítség nélkül egyből divatikonná váljanak.

Ebben a korban kezd el kialakulni a saját véleményük az öltözködésről, de ilyenkor leginkább még felveszik a szoknyát a nadrágra, a mintásat minden más mintára, meg a tütüt és más-más jelmezeket az oviba. Biztos vagyok benne, hogy itt a szülőről van szó inkább. Az pedig, hogy úgy öltöztetik őket, mintha kis felnőttek lennének, nekem olyan, mint mikor elküldik őket szépségversenyre, nem nekik való még.

Minden korosztály maradjon meg a saját korosztályánál. Ne vegyük el tőlük a gyerekkorukat! Biztosan én is divatosan fogom öltöztetni a lányom, de a korának megfelelően.

Forrás:
Facebook / Dorothy’s Fashionland

Nem kell őket a felnőttvilág komoly ruháiba öltöztetni. Értem itt például a fekete bőrdzsekit. Nekem nagy kedvencem, nőies, csajos, vagány, de nem egy 3-4 éves kislányra való szerintem. A minap láttam egy képet, ahol a 3-4 éves kislányon combzokni és miniszoknya volt, szerintem ez semmiképpen sem hasznos nekik. Ilyen és ehhez hasonló ruhákhoz még 13-14 évesen is kicsi lesz valaki, nemhogy 3-4 évesen.”

Ajánlott cikkek