Egyéb kategória

Hogyan lehettek jellegtelen ruhában is menők? Ha azt mondjátok: ez normcore!

Úgy gondoljátok, minden divatirányzattal maximálisan tisztában vagytok? Ha új kollekció jön a H&M-ben, az elsők között vagytok nyitáskor? Ha lehetne, Coco Chanel munkásságáról írnátok szakdolgozatot? Akkor nektek nem kell bemutatni a normcore stílust. A többieknek itt egy kis segítség, ha véletlenül kettőt lapoztak a divatbibliában.

vous - 2021.12.17.
Hogyan lehettek jellegtelen ruhában is menők? Ha azt mondjátok: ez normcore!

Szürke veréb?

Néha csak úgy kapkodom a fejem, amikor kinyitok egy divatmagazint, vagy külföldi bloggerek oldalára tévedek. Ami tegnap még ciki volt, ma már követendő. És persze fordítva is igaz. Bevallom, én a minimalizmus híve vagyok, saját ízlésemet és nem a legújabb trendeket követem.

Egyszerűség, letisztultság, kényelem, fekete, fehér, szürke… Ezek jellemzik legjobban a ruhatáramat annak ellenére, hogy tudom, a színhiányos öltözködésem olyan, mint a vitaminhiányos étkezés. Akkor én most szürke veréb lennék? Vállalom!

Viszont ha azt mondjuk, ez csak normcore, egy csapásra kúl lettem. Így megy ez…

Kényelem és funkcionalitás

Igazából tavaly robbantotta fel az internetet a normcore, de amilyen hirtelen jött, úgy el is tűnt. Míg mások Air Maxért álltak sorban, crop topot rendeltek az eBayen, addig a New York-i K-Hole nevű kollektíva kitalálta, milyen az, amikor a divat kimegy a divatból. Megalkották a normcore kifejezést, a normal és a hardcore szavak összegyúrásából.

Úgy lehetsz igazán menő, ha szándékosan felvállalod azt, hogy ugyanolyan vagy, mint mindenki más, ahelyett hogy azt keresnéd, hogyan tűnhetsz ki a tömegből!

Sok más hullámmal ellentétben ennek a stílusnak a követői nem kitűnni akarnak a tömegből, hanem éppen beleolvadni. Nem az a céljuk, hogy lázadjanak a fogyasztói társadalom és a rongyrázás ellen. Szimplán a kényelmet és az funkcionalitást helyezik előtérbe az éppen menő színárnyalatokkal, mintákkal és kiegészítőkkel szemben. Szerintem felszabadító érzés úgy öltözni, hogy a mindenkori divatnak megfelelsz, sem most, sem öt év múlva nem lesz ciki a szetted.

De mit is hord egy tipikus anti-fashionista?

Tornacipő

Elvégre fő a kényelem. Minél egyszerűbb, fekete vagy fehér, lehetőleg márkajelzés nélkül. Ha mégis ragaszkodtok a minőséghez, egy standard Converse, Vans vagy Adidas Superstar az ideális választás.

Farmer

A farmer a klasszikus ruhadarabok non plus ultrája. De itt se mindegy, milyen fazonról beszélünk. Mivel jelenleg a skinny jeans korát éljük, egyértelmű, hogy a normcore szembemegy ezzel a trenddel is. Mom jeans, boyfriend jeans, girlfriend jeans… jöhet bármi! Lényeg a lazaság.

Egyszerű póló, laza ing

A mintákat és színeket jobb, ha elfelejtitek, csak semmi feltűnősködés. Egyszínű, lehetőleg fekete vagy fehér, és minél bővebb. Tudjátok, még mindig a kényelem…

Ugye nem tűnik túl izgalmasnak? Épp ez a lényeg!

Ha még mindig kételkedtek a stílus létjogosultságában, mutatok pár példát, hogy csinálják a nagyok! Ha normcore, akkor Steve Jobs. Az Apple-vezér maga volt a nagybetűs normcore. Védjegyévé vált a tornacipő, farmer, fekete garbó kombináció. Ahogy ő mondta: „Az egyszerűség arany középút a túl kevés és a túl sok között.”

Objektum doboz

Címkék: #divat #ruha #stílus
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!